Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Mathias Guldberg

Guardiola og Bielsa snakkede sammen i 11 timer

Da Manchester City-manager Pep Guardiola lige var blevet nyuddannet træner, rejste han til Argentina for at snakke fodbold til langt ud på natten med trænerikonet Marcelo Bielsa
Leeds United-manager Marcelo Bielsa er den person Manchester City-manager Pep Guardiola beundrer mest i hele verden.

En af grundene hertil er den generøsitet Bielsa udviste overfor en ung Guardiola tilbage i 2006, der lige havde fået sin trænerlicens, men søgte råd omkring livet som fodboldmanager.

De endte med at snakke sammen i 11 timer til langt ud på natten, hvilket Guardiola i et interview til DAZN udtaler, at han den dag i dag stadigvæk er meget taknemmelig for:

- Jeg vil aldrig være i stand til at takke Marcelo for, hvordan han tog hånd om mig, fordi jeg var en nobody på det tidspunkt.



Selvom man skulle tro, at Bielsa er den af de to managers, der er mest lyssky overfor medieverdenen, så indrømmede han ifølge Guardiola under deres lange samtale, at han har brug for den intensitet, der følger med gerningen som manager i fodboldens absolutte top:

- Bielsa fortalte mig om medieverdenen, og så spurgte jeg ham om, at hvis vi klager så så meget over den moderne verden i fodbold, Marcelo, hvorfor træner du så ikke et akademihold? En amatørverden uden alle medierne, kritikken og topatleterne?

- Han svarede sådan her: ’Jeg har brug for dette blod. Jeg har behov for det.’

Selvom Bielsa altså kan virke sky og genert, så gemmer der sig et konkurrencemenneske under masken, der trives med høje forventninger og store udfordringer.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER