Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Sådan bliver du en konge fodboldtræner

I Danmark fylder sport og motion utrolig meget. Vi har et veludviklet og veludnyttet foreningsliv, hvor mange ildsjæle lægger deres tid. Som barn i Danmark er man næppe vokset op uden at have stiftet bekendtskab med en form for sport eller idræt. Det er en fast del af vores kultur, at vores børn udfolder sig, lærer og er sociale på den måde. En særlig tak skyldes her de frivillige, der bruger mange timer på at undervise børn i løb, badminton, håndbold, atletik, fodbold og meget meget mere. Ofte gør de det uden nogen form for betaling. Deres drivkraft er ofte, at en af deres egne børn er en del af klubben, hvorfor de ønsker at gøre den til et godt sted at være. Lad os opstille et realistisk scenarie: Måske er du selv nået dertil i dit liv nu? Du er blevet far til en dejlig dreng eller pige og ønsker, at vedkommende skal have samme glæde af sport som du. Måske var du en kæmpe fodbolddreng?

Derfor er det da oplagt, at dit barn skal med ned i den lokale klub og prøve den populære sport af. Og hér har du netop sagt ja til lidt af en opgave. Den afdeling af klubben, dit barn spiller i, står netop og mangler en træner til holdet, og du har sagt ja. Af samme grund er du nu ved at skide i bukserne over, hvordan i alverden du kommer i mål med opgaven om at blive en ordentlig træner. Ikke kun for dit barn, men for hele holdet. Heldigvis er du ikke den første i historien til at tage et fodboldhold under dine vinger, og mange før dig har gjort sig nogle erfaringer. Dem tager vi udgangspunkt i, når vi her skitserer en række faktorer, der kan gøre dig til en absolut konge fodboldtræner.


Forkæl dine spillere
Når du er træner af et hold, så skal de gerne have sved på panden, lære noget og have det lidt hårdt. Det er alt sammen en del af det at dyrke motion, og så sandelig også en del af det med at spille fodbold. Men engang imellem, så skal du også forkæle dine spillere. Alt efter hvilken alder de er i, så kan det være alt fra en slikpose til en lækker omgang akupunktur eller chokbølgeterapi hos www.kliniklasota.dk. Det vigtige er blot, at dine spillere fornemmer, at deres hårde arbejde også belønner sig.

Hold øje med den individuelle spiller
Hvis du vil give alle dine spillere en god oplevelse ved at være på holdet, så gør du også klogt i at holde øje med den individuelle spiller. Dette gælder både de gode og de nær så gode på holdet. Selvfølgelig skal du gøre alt for at udvikle talentet hos de spillere, der viser format. Men hvis du skal skabe en god atmosfære og dynamik på holdet, så skal de nederste i fødekæden også have opmærksomhed, der kan være med til at udvikle dem som spillere.


Vær et forbillede
Sidst er det vigtigt, at du er et forbillede for dit hold. Lead by example! Det går ikke, at du opfordrer til storsindet ro hos dine spillere, hvis du ikke selv kan holde temperamentet i ro på sidelinjen. Denne tanke skal du tage med dig i alle aspekter af træningen.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER