Y. Mina (45)
R. Holding (22), N. Pépé (35)
Nicolai Christensen

Krisen fortsætter i Arsenal efter nyt nederlag

Arsenal var uden Pierre-Emerick Aubameyang her til aften, da de mødte Everton på Goodison Park, og det blev syvende Premier League-kamp i streg, at ”The Gunners” måtte gå fra banen uden sejr.
Et opgør mellem en erfaren- og en uerfaren manager var der på menuen, da Carlo Ancelotti og hans Everton-hold bød Mikel Arteta og hans Arsenal-mandskab op til kamp på Goodison Park. To hold, der før i tiden har stået over for hinanden utallige gange, og hvor det i de senere år har været meget intense og jævnbyrdige opgør.

Everton kom ind til opgøret med stamspillere som Allan, James Rodriguez og Lucas Digne ude med skade, som bl.a. gav en startplads til islandske Gylfi Sigurdsson, unge Tom Davies og den tidligere Arsenal-spiller, Alex Iwobi.

Arsenal var også uden normale startspillere, da Granit Xhaka og Gabriel var ude med karantæne, og måske mest kritisk uden deres anfører og talisman, Pierre-Emerick Aubameyang, der missede kampen med én lægskade.

Ud fra form og seneste resultater var Everton favoritter til at tage alle de tre point i aftenens opgør, men Arsenal havde den indbyrdes overhånd med fire sejre i de to mandskabers seneste seks opgør.

Opgøret var uden de store chancer i første halvleg, men ikke desto mindre fik vi et mål i kampens åbning. I det 22. minut slog Iwobi et indlæg ind i Arsenal-boksen, som Dominic Calvert-Lewin kom først på, og via en afretning fra dagens Arsenal-anfører, Rob Holding, kom Everton i front. 1-0.

Arsenal gav dog ikke op uden kamp, og i det 34. minut blev der begået straffe på Ainsley Maitland-Niles efter kluntet forsvarsspil fra Davies. Sparket fra 11-meterpletten eksekverede Nicolas Pepe stensikkert, og udlignede til 1-1.

Et tredje mål faldt også i første halvleg, og det var hjemmeholdet, som fik det. Et hjørnespark slog Sigurdsson lige ind i panden på Yerry Mina, der headede bolden ind bag ved Bernd Leno. Stillingen til halvleg var derfor 2-1 til ”The Toffees”.

Anden halvleg indledte Arsenal godt, og de var i det 53. minut centimeter fra at udligne for anden gang i dag, da David Luiz efter et skidt indgreb fra Jordan Pickford sendte et forsøg på stolpen.

Det var det tætteste nogle af mandskaberne var på mål i anden halvleg, og derfor kunne Everton række hænderne i vejret ved slutfløjt efter en 2-1-sejr. Everton viste sig skarpest og med mest momentum, Arsenal havde fine momenter i opgøret, men har stadigvæk store problemer med at skabe store åbne chancer.

Med sejren rykker Everton op på andenpladsen med 26 point for 14 kampe, og er virkelig kommet op på hesten igen efter en mindre god periode i november. Arsenal forbliver på femtendepladsen med 14 point for 14 kampe, og vi skal nu helt tilbage til den 1. november for at finde seneste Arsenal-sejr i Premier League.