Antony (1), D. Tadić (13)
StillingReferat
Asbjørn Steffensen

Defensive fejl kostede FC Midtjylland i Ajax-sejr

FC Midtjylland havde chancerne i første halvleg for at score mål, men dårlige forsvarspræstationer kostede dem kampen.
MCH Arena lagde tirsdag aften græstæppe til endnu et Champions League-opgør i Gruppe D. Hjemmeholdet FC Midtjylland jagtede deres første point i turneringen, mens Ajax skulle forsøge at hægte sig fast i toppen af gruppen. Ajax oplevede kort inden afgangen til Danmark, at 11 af deres spillere var blevet testet positiv for corona og derfor var usikre på at spille. Nogle blev efterfølgende testet negative i anden omgang, og var dermed spilleklar.

Kampen startede rigtig skidt ud for de danske CL-debutanter, da Dusan Tadic fandt hans holdkammerat Antony i FCM's felt, og han kunne nemt udplacere Mikkel Andersen i det midtjyske mål. Uret havde på dette tidspunkt ikke engang rundet det første minut, men en kendsgerning var det, at Ajax var foran 1-0.

FC Midtjylland virkede usikre i det defensive spil, og efter knap et kvarters spil, samlede Mikkel Andersen en tilbagelægning op fra Paulinho. Det udløste et indirekte frispark meget tæt på FCM's mål, som Tadic sente ind bag den midtjyske mur på målstregen og udbyggede Ajax's føring.

FC Midtjyllands farligste spiller hedder for tiden Anders Dreyer, som var millimeter fra at score to mål på Anfield mod Liverpool. I dag modtog han efter 18 minutter bolden inde i Ajax's felt, og scorede holdets første mål i Champions League nogensinde og reducerede til 2-1 i kampen.

Selvsamme Dreyer fik endnu en kæmpe mulighed kort efter hans scoring, men måtte se sit forsøg gå langt over mål. Holdene gik til pause på en 2-1-føring til Ajax.

I anden halvleg havde FC Midtjylland svært ved at fastholde det momentum, de gik til pause på, og Ajax stod på det meste af spillet. Efter en times spil blev Ajax's målscorer Antony sendt i dybden og fik også sendt bolden i nettet, men målet blev efterfølgende af VAR korrekt dømt for offside.

Til slut i kampen satsede FC Midtjylland og skiftede offensivt ind. I overtiden lignede det, at midtjyderne skulle have straffespark, men dommeren havde set korrekt, og vinkede afvisende med armene. Midtjyderne kom aldrig helt tæt på i anden halvleg og måtte derfor se sig slået 2-1 af et Ajax-hold, der på aftenen var til at tale med.