Ludogorets - FC Midtjylland

Europa: Champions League
Ludogorets
Ludogorets ArenaFuld tid0-1
FC Midtjylland Júnior Brumado (78)
LineupReferatVideo

FC Midtjyllands Champions League modstander:
Hvem er Ludogorets?

Af Raymund Nelausen

Onsdag aften står FC Midtjylland over for Ludogorets fra Bulgarien i dette års Champions League-kvalifikation. Indkast.dk har set nærmere på danskernes modstander.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

FC Midtjylland skal onsdag aften forsøge at spille sig videre i Champions League-kvalifikationen, når de står over for bulgarske Ludogorets. Det bliver dog ikke en nem opgave for de danske mestre, som møder et hold, der har større europæisk erfaring end FC Midtjylland.

Ludogorets rykkede for første gang op i den bedste bulgarske række i 2011, og de har siden da været i en klasse for sig selv. De har vundet mesterskabet hver eneste gang siden oprykningen, og har dermed også været Bulgariens repræsentant i Europa.

Det er dog kun blevet til to gruppespil i Champions League i henholdsvis 2014-2015 og 2016-2017. I deres første gruppespil blev det til en sidsteplads i en pulje med Real Madrid, Basel og Liverpool, hvor Ludogorets dog formåede at spille 2-2 med englænderne.

I 2016-2017 blev det til en tredjeplads i gruppen efter blandt andet et uafgjort resultat mod Paris Saint-Germain. Det sendte Ludogorets videre over i Europa League, hvor danske FC København slog dem ud med sammenlagt 2-1. Ludogorets har desuden fire gange repræsenteret Bulgarien i et Europa League-gruppespil.

Ludogorets har spillet 91 kampe i europæiske regi, hvor det er blevet til 32 sejre, 28 uafgjorte og 31 nederlag. I første runde af dette års kvalifikation slog de FK Budućnost Podgorica fra Montenegro ud med 3-1. Det bliver derfor ikke en walkover for FC Midtjylland, som møder et hold, der tidligere har drillet de helt store hold i Europa.

FC Midtjylland har ikke haft den samme succes i Europa som deres modstander, og det er kun blevet til et enkelt europæisk gruppespil. Det var i Europa League i 2015-2016, hvor de spillede sig videre fra gruppen, inden Manchester United blev endestationen.

Ludogorets tager imod FC Midtjylland hjemme i Bulgarien onsdag aften, og kampen bliver fløjtet i gang kl 19:30.

Mere om kampen

Mere om holdene

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik