Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Få råd til de samme biler som fodboldstjernerne

Drømmer du om at få en ny bil, fordi du er træt af, at den gamle ikke længere starter hver gang? Eller har du bare en kæmpe drøm om at eje den samme bil som din favoritspiller? I alle tilfælde er det alfa og omega, at det økonomiske aspekt hænger sammen.
Måske har du blot behov for en større bil, fordi familien udvides, eller du er blevet træt af den gamle. Uanset hvad, skal du i mange tilfælde låne til den. Her får du en række tips til, hvordan du låner billigst. Hvis du har besluttet dig for, at du skal have en ny bil, er det i mange tilfælde vanskeligt at finde pengene til det. Derfor er der mange, der låner penge til at finansiere den nye bil, så det ikke er nødvendigt at skulle spare op i årevis. Et lån kan ikke mindst være nødvendigt, hvis man skal have en eksklusiv bil fra mærker som Porsche og Audi. Den billigste løsning er at spare hver en krone op, så man ikke skal låne noget. Man kan også vælge en 50/50 løsning, hvor 50 % kommer fra en opsparing og 50 % fra et lån. Slutteligt er der mulighed for at låne hele beløbet.


Spar op og lån de resterende penge
Det bedste du kan gøre, når du skal købe en ny bil, er at spare så meget op som muligt, hvorefter du låner de sidste penge til bilen. Hvis du kan spare alle pengene op på egen hånd, er det naturligvis den bedste løsning, men det er også den, der er mest langsommelig. Derfor vælger flere at spare en lille del af pengene sammen, hvorefter de resterende bliver lånt.

Der er forskellige måder at låne penge på, når du skal købe en ny bil. Du kan enten tale med din bank, direkte med bilforhandleren, som ofte tilbyder, at du kan finansiere din bil billigt gennem dem, eller du kan vælge en ekstern låneudbyder som eksempelvis Santander Consumer Bank. Se dine muligheder hos Santander via linket.


Lån ikke flere penge, end din økonomi kan bære
Som tommelfingerregel bør du aldrig optage et lån, før du har udarbejdet et detaljeret overblik over dit budget. Det gør du ved at finde og nedskrive dine faste indtægter og udgifter, som bruges til at beregne dit rådighedsbeløb. Formålet med dette er at sikre, at du rent faktisk har mulighed for at betale dit lån af.

Det er bedre at spare et vist beløb sammen, før du låner, så du ikke skal låne alle pengene, men derimod kun en lille del af de samlede omkostninger for bilen. Alternativt kan man lease en bil, inden man har fået sparet nok op.

Husk også på, at jo flere penge du låner, desto flere penge koster dit lån. Derfor kan det være en god idé ikke at låne det fulde beløb, hvis du vil købe en ny bil, men derimod gå på jagt efter en god, men brugt bil, som koster mindre end en tilsvarende ny model.

Samtidig bør du vælge en bil, som passer til dine behov - ikke bare på nuværende tidspunkt, men også i fremtiden. Når du skal vælge bil, er det vigtigt, at du ikke bare vælger den, fordi du synes, at den ser godt ud. Den skal passe til de behov, du har i hverdagen, så du får mest muligt glæde af den i længst tid.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER