Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Fodbold – og søvn

Guide: Optimér din søvn og bliv en bedre spiller
Vores søvn er essentielt for, hvordan vi fungerer i vores hverdag. Sover vi dårligt eller slet ikke, vil vi kunne mærke det hele dagen igennem. Specielt omkring fysisk aktivitet vil vi kunne mærke vores udmattelse. En enkelt nat eller to med dårlig søvn kan du måske klare, men er der tale om en længere periode vil du være markant mærket af det. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at gøre det, du kan for at sove så godt som muligt.

Det findes dog nogle forskellige råd og produkter, som hver især forhåbentlig kan være med til at gøre din søvn bedre. En bedre søvn vil nemlig betyde, at du bliver mere frisk og får mere energi. Dette vil du specielt mærke ved fysisk aktivitet, hvorfor det også vil være med til at gøre dig til en bedre spiller.


Disse produkter kan optimere din søvn
Der findes nogle produkter, som alle vil kunne hjælpe dig med at optimere din søvn, så du forhåbentlig kan komme til at sove bedre. Mange af disse produkter kan du finde på https://sengeguruen.dk/. Nogle af de allerbedste bliver fremhævet her.

- Et mørklægningsgardin. Har du ikke allerede et mørklægningsgardin, bør du anskaffe dig et. Sollyset, der slipper igennem et almindeligt gardin, vil nemlig kunne forstyrre din søvn og vil få din hjerne til at tro, at det er tid til at vågne. Med et mørklægningsgardin vil du kunne holde sollyset ude, så du kan komme til at sove tungt hele natten igennem.

- Et vækkeur. En anden måde at sørge for, at du trygt kan sove tungt, er at have et vækkeur. Med et vækkeur er du sikker på, at der er noget, der vil vække dig hver morgen, så du kommer op til tiden og ikke kommer til at sove over dig. Frygten for at sove over dig, specielt hvis du skal noget vigtig dagen efter, kan nemlig være forstyrrende for din søvn, da du så ofte vågner flere gange for tjekke klokken.

- En god seng. En god seng er en essentiel del af den gode søvn. Sover du dårligt, kan det nemt skyldes, at du simpelthen ligger dårligt i din seng. Er den for blød eller hård til dig, vil det kunne påvirke din søvn, samt det vil kunne betyde, at du vågner op med ondt det ene eller andet sted.


Ophold dig ikke i sengen om dagen
Et godt råd, som også kan være med til at hjælpe dig med at sove bedre, er, at du ikke skal opholde dig i sengen i løbet af dagen. Bruger du sengen i løbet af dagen, som et sted du slapper af uden at sove, vil du også få sværere ved at sove om aftenen. Kroppen vil nemlig blot tro, den skal slappe af igen og ikke sove. Benytter du derimod kun sengen, når du skal sove, vil du kunne vende din krop og din hjerne til, at når du lægger dig i sengen, er det tid til at sove. Efterhånden vil søvnen så også begynde at komme lettere og hurtigere, da din krop og hjerne lærer, at nu er det tid til at sove.


Læs en bog
Et andet godt råd, som også vil kunne optimere din søvn, er at læse i en bog, inden du skal sove. Læs i en bog i stedet for at ligge med din mobil eller computer. Lyset fra skærmen vil nemlig være med til at holde din hjernen vågen, hvorimod læsning i en bog i dæmpet belysning vil være med til at trætte din hjerne, så du lige så stille bliver mere søvnig.
Forhåbentlig kan du finde noget hjælp i disse produkter og råd, så du kan få optimeret din søvn. For det vil som nævnt kunne få mange positive fordele for dig, blandt andet at du vil kunne blive en bedre spiller.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER