R. Sterling (45), K. De Bruyne (51), P. Foden (90)
D. Luiz (49)
Troels Drasbech

David Luiz forærede sejren til City

Brasilianerens indhop var decideret ringe, i en kamp der allerede var afgjort efter 50 minutter.
Det helt store opgør på førstedagen for Premier Leagues genoptagelse var Manchester City mod Arsenal, hvor især udeholdet havde noget at spille for, da London-klubben skulle forsøge at genskabe kontakten med klubberne på de Europa-givende pladser i tabellen.

Arsenal havde ikke vundet en udekamp mod de omtalte top 6-klubber i 25 kampe, og i aften var heller ikke nogen nem udfordring.

Omstændighederne blev bestemt ikke bedre for klubben fra Nordlondon, da de efter blot 20 minutter af kampen, havde været nødsaget til at foretage hele to udskiftninger - både Granit Xhaka og Pablo Mari måtte udgå med skader. En af de indskiftede spillere var David Luiz, der senere i opgøret skulle få en vital rolle.

Den første halve time foregik i et forholdsvis roligt tempo, hvor det var som om, at begge klubber forsøgte at finde rytmen i spillet efter den lange corona-pause – det skulle efterfølgende vise sig at være City, der fandt rytmen først.

På fire minutter havde hjemmeholdet tre store chancer, hvor først Sterling sendte et flot skud afsted efter et af sine signaturtræk ind i banen. Kort efter var det David Silva og Riyad Mahrez der begge havde store muligheder tæt på mål, men Bernd Leno reddede begge forsøg på fornem vis.

To minutter inde i første halvlegs overtid gik den ikke længere for Arsenal, da De Bruyne sendte et halvskidt indlæg ind i feltet – David Luiz mistimede sin clearing på det groveste, hvilket resulterede i, at bolden endte hos Sterling, der knastørt halvflugtede den ind bag en chanceløs Leno.

David Luiz var ikke færdig med at gøre en klovn ud af sig selv, for blot fem minutter inde i anden halvleg blev han hægtet af Mahrez – Luiz rev ham ned inde i feltet, hvilket kampens dommer - Anthony Taylor - kvitterede med et straffespark og direkte rødt kort. Straffesparket satte De Bruyne iskoldt ind i højre hjørne til 2-0.

Efter scoringen satte City-mandskabet kampen på cruise control, hvor de lyseblå var altdominerende på chancer og boldbesiddelse.

Efter 81 minutter skete et voldsomt sammenstød mellem Ederson og Eric Garcia - Garcia lå stille i græsset i over syv minutter, modtog iltmaske og blev sendt fra banen via en båre - City sluttede derfor også med 10 mand på banen. Hændelsen resulterede i hele 11 minutters tillægstid, hvor Phil Foden bankede det sidste søm i Arsenal-kisten efter 92 minutters spil, da han sendte returen fra Agueros stolpeskud i netmaskerne til slutresultatet 3-0.