Christian Bang Jensen

Premier League vil hylde de absolut bedste med nyt tiltag

Premier League lancerer en officielle Hall of Fame for at hædre de mest betydningsfulde spillere i ligaens historie.
Nu vil de allerbedste og mest betydningsfulde spillere, der har optrådt i Premier League snart få en ny og yderst eksklusiv hyldest. Ligaen, der blev skabt i 1992, har annonceret, at de vil introducere en Hall of Fame.

- Medlemskabet af Premier Leagues Hall of Fame vil blive den højeste individuelle ærespris, der tildeles tidligere spillere i ligaen, hedder det i et statement fra Premier League.

Listen over verdensklassespillere, der har optrådt i Premier League, er lang, men i første omgang vil to spillere blive optaget i Premier Leagues Hall of Fame. Det vil ske allerede den 19. marts. Herefter vil der blive offentliggjort en liste over nominerede, som fans kan få lov at stemme på til de efterfølgende pladser.

- Siden 1992 har Premier League været hjemsted for spillere i verdensklasse. Spillere som har defineret generationer og forsynet os med spændende fodbold sæson efter sæson, siger Premier League-direktør Richard Masteres om den nye Hall of Fame.

For at være kvalificerede til en plads i den nye Hall of Fame skal en spiller være gået på pension, og det er kun de sæsoner, hvor karrieren har foregået i Premier League, der vil blive taget i betragtning. Dermed får eksempelvis David Beckham ikke sin tid i Real Madrid og LA Galaxy talt med, hvis legenden skulle komme i betragtning til en indlemmelse i Premier Leagues Hall of Fame.

- En plads i Premier Leagues Hall of Fame er reserveret til de allerbedste. Det vil være en chance for vores fans over hele verdenen til at se tilbage og hjælpe os med at hylde nogle helt enestående spillerkarrierer, fortæller Richard Masteres.

Og hvem bliver så de to første medlemmer? På Indkast.dk kaster vi vores øjne i retning af Alan Shearer, der er den mest scorende spillere i Premier Leagues historie med 260 mål og Ryan Giggs, der med 632 kampe er den spiller med næstflest Premier League-kampe på CV'et kun overgået af Gareth Barry, der har spillet 653 Premier League-kampe.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER