Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Hvilken dommer vinder årets X-factor?

Årets X-factor er i gang, og som altid er kampen allerede fra starten af intens – både for deltagerne, men i høj grad også for dommerne. De første odds på X-factor 2020 er allerede offentliggjort, og i denne artikel ser vi nærmere på oddsene på de tre dommere.
I oversigten hos Casinoguide.dk over de forskellige spil på X-factor 2020, kan vi nu se oddsene på årets dommere. De ser i skrivende stund således ud:

- Thomas Blachmann: 2,1
- Oh Land: 2,55
- Ankerstjerne: 3,9

Lad os se lidt nærmere på de tre dommeres muligheder for at løbe med sejren i år.


Thomas Blachman - solister under 23 år
Skal vi tro bookmakerne, er Thomas Blachmann favorit til at løbe med sejren i år. Det er der formentligt flere årsager til. Først og fremmest er Thomas Blachmann den klart mest erfarne af de tre dommere, når det kommer til X-factor. Han har som den eneste været med som dommer siden X-factor begyndte i 2008, og bortset fra fraværet i 2010, har han dømt i samtlige X-factor-sæsoner. Han er med andre ord en yderst erfaren rotte i gamet sammenlignet med Oh Land og Ankerstjerne, der begge debuterede som dommere sidste sæson – en sæson, hvor Blachmann i øvrigt vandt, ligesom han også gjorde året før.

Skal vi finde noget, der taler imod Blachmann, må det være kategorien ”Solister under 23”. Ikke siden 2015 er vinderen blevet fundet i denne kategori. Det ændrer dog ikke ved, at Blachmann er bookmakernes favorit i år.


Oh Land - solister over 23 år
Efter Blachmann kommer Oh Land – i hvert fald, hvis vi skal sætte vores lidt til de nuværende odds på X-factor. Her kan det være lidt sværere at spå om forskellen i oddsene på særligt Oh Land og Ankerstjerne, som ikke er helt uvæsentlige. En mulig årsag til det lavere odds på Oh Land kan sandsynligvis være, at hendes kategori ”Solister over 23” historisk set har gjort det bedst.

Vinderen er i 5 ud af de 12 sæsoner fundet i kategorien ”Solister over 23”, og da kategorien også sidste år – med Blachmann ved roret – endte med sejren, kan kategorien være den rygvind, der måske alligevel kan føre Oh Land til sejr.


Ankerstjerne – Grupper
Sidst har vi Ankerstjerne, der i øjeblikket spås de mindste chancer for at løbe med sejren. Udover, at Ankerstjernes erfaring er begrænset set i forhold til Blachmann, slæber han samtidig på et tungt lod i kategorien ”Grupper”, der kun har vundet 3 ud af 12 sæsoner.

Begrænset erfaring og dommer for den kategori, der historisk set har vundet færrest sejre. Det kan blive et langt og sejt træk for Ankerstjerne i årets X—factor. Han kan forhåbentligt finde trøst i, at ”Grupper” har vundet hvert andet år de sidste seks år. Fortsætter denne statistik i år, kan Ankerstjerne således se frem til sin første sejr som dommer i X-factor.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER