Tobias Mølgaard Sørensen

Da Chelsea blev købt for ni kroner

Indkast.dk har fundet tre ting frem om den engelske storklub Chelsea, og der er højst sandsynligt noget, du ikke vidste.
Forretningsmand fik klubben for en slik

I 1982 var Chelsea Football Club i store økonomiske problemer, hvor de ikke havde råd til at betale spillernes lønninger. På det tidspunkt, hvor forretningsmanden Ken Bates overtog klubben, fik han klubben i sin varetægt ved at betale omkring 9 danske kroner. Der fulgte dog et underskud med på over 43 millioner kroner. Klubben var ligeledes i frit fald, hvor de mistede omkring 100.000 kroner hver uge.

Det lykkedes Ken Bates at rette op på de økonomiske vanskeligheder, og den russiske rigmand Roman Abramovich købte klubben for over 1,2 milliarder kroner tilbage i 2003.

En startopstilling uden englændere

Efter 111 år, tre måneder og 17 dage i den engelske liga-historie skete der noget utroligt på Boxing Day i 1999, hvor Chelseas daværende manager, Gianluca Vialli, tog en chance. Han satte en startellever sammen uden englændere, og det var aldrig set før. Mandskabet mødte Southampton, hvor de vandt 3-1.

Holdet bestod af: Ed De Goey - Albert Ferrer, Celestine Babayaro, Emerson Thome, Frank Leboeuf - Dan Petrescu, Didier Deschamps, Gus Poyet, Robert Di Matteo - Gabrielle Ambrosetti and Tore Andre Flo.

Fernando Torres er den eneste spiller til at score i syv turneringer

Den spanske angriber fik ikke den bedste start i Chelsea efter det store skift i 2011 fra Liverpool. Og han blev især husket for sin store afbrænder i debutkampen mod Manchester United.

Selvom det er svært at tro, så er spanieren i besiddelse af denne utrolige rekord, hvor han i 2012/13-sæsonen nettede i samtlige af turneringer, som Chelsea spillede. Den tidligere rekordholder var Barcelona-spilleren Pedro, der i 2009 scorede i seks forskellige turneringer. Pedro er også at finde i Chelseas nuværende trup.

Torres kunne juble i både Community Shield, Premier League, Champions League, VM for klubhold, Carabao-Cuppen, Europa League og FA-Cuppen. Den eneste turnering, hvor han ikke scorede i, var UEFAs Super Cup.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER