Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Tobias Mølgaard Sørensen

Kina boykotter Arsenal-spiller

Som konsekvens af Mesut Özils seneste kritik af den kinesiske behandling af muslimer i landet, har Kina valgt at fjerne Arsenal-profilen fra PES-computerspillet i landet.
Det populære computerspil Pro Evolution Soccer 2020 (PES, red.) kommer i den kinesiske udgave til at blive uden én spiller, og det kommer efter spillerens offensive kommentar af Uighurs behandlinger af muslimer. Uighur er en region i den nordvestlige del af landet.

Reuters rapporterer, at det kinesiske firma NetEase, der udgiver spillet, har udsendt en pressemeddelelse på det sociale medie Weibo, hvor de forklarer deres nylige opdatering.

- Den tyske spiller Mesut Özil kom med en grov beskyldning omhandlende Kina på de sociale medier. Udtalelsen har ramt og påvirket mange af de kinesiske fans og skadet deres kærlighed til sporten. Vi forstår det ikke, accepter eller tilgiv det, lød det fra den store spilproducent.

Tidligere i denne uge sagde den kinesiske udenrigsminister, at Özil er blevet et offer for fake news, og der foregår ikke den diskriminering af muslimer, som den tyske spiller har påstået. Ministeren inviterer dermed tyskeren til at komme til landet og se det hele for sig selv.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER