Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Hvorfor har Jurgen Klopp så stor succes?

Liverpool-manageren med stor fremgang…
Jürgen Klopp tog over som Liverpools manager i oktober 2015, og i 2019 førte Jurgen Klopp Liverpool til den helt store triumf, da holdet i maj vandt det eftertragtede Champions League-trofæ. Sidste år var de kun ét point fra at vinde Premier League, og i år ligger de sikkert nummer et, men det er naturligvis langt væk. Dette er resultatet af målrettet arbejde af Klopp, og den tyske træner har gjort perfektion i bevægelse og taktik, så kampene kan vindes. Der er mange årsager til at Jurgen Klopp er blevet så succesfuld som Liverpool FC-manager.

• Den tyske træner er brillant til at være tålmodig, og ikke lave uovervejede beslutninger. Han laver derimod de rigtige indskiftninger, efter nøje overvejelse, og det er faktisk ofte at hans indskiftninger scorer.

• At han finder præcis de spillertyper der passer til hans spillestil og hans hold, hvilket har gjort Liverpool til en velsmurt målmaskine med masser af underholdende spil, og et stort antal mål.

• I modsætning til mange andre trænere, køber han ikke en spiller i henhold til pris og omdømme, og han går ikke efter de hotte og populære, når han vælger en spiller, der kan passe ind i hans taktik.

• På den måde har Klopp mulighed for at få sine spillere bedst muligt, fordi han valgte dem i overensstemmelse hermed, og da spillestilen matcher mellem hans taktik og spillestil, bliver hans spil flydende og dermed får han gang i point og en vild statistik.

• Han laver masser af research og analyse før han køber sin spiller, ligesom du skal gøre, hvis du skal have et "Online lån før jul"

• Og så er Klopp naturligvis også et taktisk geni. Liverpool er således meget gode til genpres og kontraangreb. Han er bare ikke god til det, men faktisk perfekt.

• Hans positive tilgang til fodbold og hans selvtillid på hans egen måde at gøre tingene på. På den måde smitter det af på Liverpool, og giver god energi til hele holdet.

• Jurgen Klupp ekspert i menneskelig psykologi og fodboldtaktik, og hans positive holdning til alt smitter af på hele holdet, og det er nøglen til, at han får det til at lykkes.


Det der gør Klopps succes så imponerende er, at han har gjort det uden monsterindkøb. Mens hold som Real Madrid, Manchester City, Barcelona og PSG bruger milliarder på verdens dyreste spillere, køber den tyske træner ikke så vildt ind. Men der er dog en undtagelse. Da Liverpool skrev kontrakt, gav de således over 70 millioner pund på transfermarkedet, for at købe verdens bedste forsvarsspiller Virgil Van Dijk, der også var med i opløbet, da verdens bedste fodboldspiller skulle kåres. Professionelle fodboldspillere kan leve et liv i luksus. men Klopp mener ikke at hans spillere ikke bliver for magelige.

- Det gør det ikke lettere at løbe dit hjerte ud, når du lige er vågnet op på et femstjernet hotel. For meget komfort gør dig komfortabel, udtaler den sympatiske tysker.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER