Fodbold nyheder

Fransk verdensmester forlænger

Af Christian Bang Jensen

Den franske landstræner Didier Deschamps forlænger sin kontrakt med landsholdet, til efter VM i 2022.

Article image
Ritzau-Scanpix

Træneren der stod bag Frankrigs VM-triumf i 2018, Didier Deschamps, har forlænget sin kontrakt med det franske fodboldforbund, så han nu også kommer til at stå i spidsen for landsholdet ved VM-slutrunden i 2022 i Qatar. Dermed kommer landstræner, som har siddet i embedet siden 2012 selv til at lede titelforsvaret, når de 32 bedste hold i verden kæmper om evig hæder og ære ved den omdiskuterede slutrunde i 2022.

Forlængelsen betyder, at den 51-årige træner bliver Frankrigs længst siddende landstræner, og han kommer dermed til at overgå legenden Michel Hidalgos otte år og seks måneder på posten. Michel Hidalgo stod i spidsen for Frankrig ved VM i 1978, VM i 1982, hvor man nåede semifinalen og EM i 1984, hvor man på hjemmebane blev europamester.

Den franske fodboldpræsident, Noel Le Graet, havde tidligere på året lovet en kontraktforlængelse, hvis landsholdet kvalificerede sig til EM i 2020.

”Les Bleus” opnåede dette mål i november foran blandt andre Island, og har trukket dynamitgruppen med Tyskland, de regerende europamestre Portugal og et endnu ukendt hold, der kvalificerer sig gennem playoffen.

Deschamps var selv kaptajn, da Frankrig på hjemmebane blev verdensmestre i 1998.

Mere om Frankrig

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik