M. Kovačić (41), C. Pulisic (50)
Christian Bang Jensen

Wass så: Scoring i skæbnekamp

Vind eller forsvind. Så skarpt kunne det stilles op, da Chelsea hertil aften var på besøg hos Valencia på den spanske middelhavnskyst. Og efter en tæt dyst endte det hele med et resultat som udskyder de to holds skæbne til sidste spillerunde.
Tre hold kæmper om at gå videre fra den spændende gruppe H og to af de hold, Valencia og Chelsea, krydsede i en af aftenens tidlige kampe klinger på mytiske Mestalla, hvor vinderen kunne sikre sig adgang til forårets knockout-kampe, mens taberen ville få uhyggelig svært ved at komme videre fra gruppen, hvor også Ajax presser på for at gå videre.

I lange perioder af første halvleg var kampens betydning også tydelig. Chelsea startede bedst og havde kampens første tilnærmelser mod Valencia-målet efter fem minutter, men ellers var den første halve time ikke præget af mange chancer, men derimod af nervøst spil og mange opspilsfejl.

Fem minutter før pausen blev der så skruet op for underholdningen på banen og for volumen på de stejle tilskuerrækker. Angriberen Rodrigo fik efter en dribling ude ved sidelinjen mulighed for at sende bolden ind i Chelseas felt, og her timede den valencianske Carlos Soler et perfekt løb ind i boldens bane, og sikkert sendte han Mestalla i ekstase. 1-0 til hjemmeholdet.

Mestalla blev dog hurtigt sat på ”mute” igen, da føringen kun holdt i ét minut. I det efterfølgende angreb kunne kroatiske Mateo Kovačić gøre det til 1-1. Efter en dårlig clearing fra Valencias forsvar endte bolden hos den kroatiske midtbanespiller, som var placeret lige udenfor straffesparksfeltet, og på smukkeste vis sendte han bolden i det nederste venstre hjørne uden chance for Jasper Cillessen i Valencia-målet.

I det 43. minut kunne Mateo Kovačić have gjort det til 2-1, men en stor redning af Jasper Cillesen forhindrede Chelsea i at gå til pause med en føring.

I anden halvleg kom Chelsea så i front. Efter et godt indlæg fra franske N’Golo Kante endte bolden hos Christian Pulisic, som kunne prikke bolden under Jasper Cillessen. Scoringen kom igennem VARs bedømmelse, og her viste billederne, at det amerikanske talent lige akkurat ikke var offside. Valencia-spillerne brokkede sig voldsomt efterfølgende, da de mente, at der var blevet begået frispark på forsvarsspilleren Ezequiel Garay, men dommeren holdt fast i, at scoringen talte.

Fem minutter senere var danske Andreas Christensen tæt på at komme i en uheldig hovedrolle. En lang og høj stikning fra Valencias bagkæde sendte ”AC” ud i en løbeduel, og her blev han presset til en clearing. Men teknikken svigtede, og bolden lå i stedet stille i græsset, så Rodrigo kunne forsøge sig med et frækt lob over Chelsea-målmanden Kepa, der også var kommet på mellemhånd. Men afslutningen fik for meget og sejlede over målet.

Valencia kom igen i det 62. minut frem til Chelseas felt, og her kom en uopmærksom Jorginho til at begå straffespark på backen Jose Luis Gaya, der kom stormene frem mod en stikning. Men anføreren og den faste straffesparksskytte for ”Los Che”, Dani Parajo, kunne ikke eksekvere den åbne mulighed. En flot redning fra Kepa på stregen.

Det satte en dæmper på kampen, indtil Daniel Wass i det 82. minut ud af det blå kom til et indlæg fra hans position som højre back. Her ville danskerens sparketeknik ikke skrue bolden ind i feltet, men i stedet ind på indersiden af stolpen og bag en sagesløs Kepa.

I dommerens overtid gik kampen over i ren indianer-fodbold, hvor begge hold skiftevis kom til den ene store chance efter den anden, men ingen havde skarpheden, og kampen endte dermed uden en vinder, hvilket udskyder de to holds Champions League-skæbne til sidste spillerunde. Her skal Valencia en tur til Amsterdam og møde Ajax, mens Chelsea hjemme tager imod franske Lille.