Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Spanske Super Cup i Saudi-Arabien

Tidligere på året gjorde det spanske fodboldforbund det klart at den spanske super cup ville undergå store forandringer i denne sæson, og nu er det endeligt blevet besluttet at turneringen skal afholdes i Saudi-Arabien.
Den spanske Super Cup der plejer at blive spillet i august, udgjorde oprindeligt et opgør mellem vinderen af La Liga mod vinderen af Copa del Rey. Det er der nu lavet om på, således at der for første gang nogensinde deltager 4 hold, og i stedet bliver turneringen afholdt i januar.


Det nye format
Hele formatet i turneringen har ligeledes fået en make-over, således at Super Cuppen nu spilles som en final four-turnering, hvor i alt fire hold deltager i miniturneringen, der i øvrigt bliver afholdt uden for Spaniens landegrænser for andet år i træk.

De fire hold bliver som udgangspunkt de to finalister i Copa del Rey samt de to øverst placerede hold i La Liga. Barca og Valencia mødtes som bekendt i Copa del Rey finalen, hvor Valencia trak det længste strå med en 2-1 sejr. Catalanerne vandt til gengæld La Liga mens Atlético Madrid indtog andenpladsen. Barcelona kan selvfølgelig ikke stille med to hold i turneringen, og derfor sniger Real Madrid sig med på grund af deres tredjeplads i La Liga.


Hvem er favoritter?
Det betyder at turneringen udgøres af FC Barcelona, Valencia, Atlético Madrid og Real Madrid, hvor Barca spiller første opgør mod Atlético Madrid, mens Real Madrid møder Valencia. De to vindere fra disse opgør mødes i finalen, og her ligner Barcelona og Real Madrid som sædvanligt de største favoritter. Kigger vi på betfair fodbold odds, er det også samme billede. Her er både Real Madrid og Barca således favoritter til at vinde deres næste kampe. Barcelona har nemlig odds 1.80 når de møder Valencia 8. januar 2020 og Real Madrid har odds 1.75 når de møder Atletico Madrid d. 9. januar 2020. Formår de to mastodonter at spille sig i finalen, kan vi derfor med sikkerhed se frem til et el clásico tidligt på året.

Uanset hvad, ser det ud til at blive nogle interessante kampe, der helt sikkert kommer til at booste seertallene rundt omkring i verden, hvilket også har været argumentet fra det spanske fodboldforbunds side for at lave justeringen af formatet.


Andet år i træk at turneringen spilles uden for Spanien
Den spanske Super Cup undergik også en forandring sidste år, hvor turneringen blev lavet om fra at være blevet spillet over to opgør til at blive spillet i en finale. Ligeledes blev det første gang at turneringen blev afholdt uden for Spanien, da den i stedet blev spillet i byen Tangier i det nordlige Marokko.

FC Barcelona vandt ved denne lejlighed 2-1 over Simon Kjærs Sevilla, og kunne dermed løfte pokalen for 13. gang i klubbens historie, hvilket er rekord. Real Madrid har vundet pokalen næst flest gange med i alt 10 Super Cup-pokaler. Sidste gang Real Madrid vandt pokalen var i 2017, hvor Real Madrid vandt 5-1 samlet over Barca.

Vi må vente på at se hvem der vinder semifinalerne og hvem der ender i den spændende finale som bliver spillet den 12. januar 2020. Alle kampene vil alle blive spillet på stadionet King Abdullah Sports City i byen Jeddah.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER