Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Kan jeg få dagpenge som fodboldspiller?

Er der et sikkerhedsnet hvis karrieren ikke bliver til noget…
Alle små drenge har en inderlig drøm om at blive den nye Messi eller Ronaldo. Forældrene er dog sjældent enige i, hvorvidt det ville være et klogt karrierevalg at gå efter. Ikke nok med, at der skal bruges en uanet mængde tid på at træne, så er du ikke sikret at talentet kan bære dig hele vejen til en god karriere. Men hvis det gør – hvad så? Kan du få dagpenge? Svaret er kort sagt ja. Som professionel fodboldspiller, har du et job på lige fod med alle andre i din omgangskreds. Det føles blot for godt til at være sandt. I og med at arbejdet som fodboldspiller ikke er lige så stabilt som et 8-16 job på kommunen, så er det en rigtig god ide at melde sig ind i en a-kasse og en fagforening. Læs mere herunder om, hvad sådanne har af betydning for dig.


Hvordan får jeg dagpenge?
Dagpenge skal du bruge, hvis du er i ledighed, altså står uden arbejde. Det kan både være efter din uddannelse, mellem jobs eller hvis du af anden grund ikke har en ansættelseskontrakt. Som fodboldspiller er arbejdet sæsonbetonet, hvilket vil sige, at du i bestemte perioder af året, ikke spiller i samme grad. Hér er dagpenge en god løsning. Du slipper for kontanthjælpsydelsen, som har en betydeligt lavere sats. Dagpenge får du ved at være medlem af en a-kasse. A-kasserne er statstøttet og sørger for udbetalingen af dine dagpenge under ledighed. Det gælder også hvis du er sygemeldt for en længere periode. Også her vil a-kassen fungere som din forsikring.


Skal jeg også være med i en fagforening?
Mange kender ikke forskellen mellem en a-kasse og en fagforening og derfor går det ofte galt. En a-kasse har udelukkende til ansvar, at støtte dig økonomisk. Fagforeningen har derimod ansvaret for at støtte dig juridisk. Det gør de ved at forhandle overenskomster, der omhandler arbejdsforhold og løn. Hvis ikke arbejdsgiverne gør sig enig i dette, så kan det blive nødvendigt at strejke. Fagforeninger og a-kasser hænger altså sammen, men det er dog muligt, at være medlem af den ene uden at være medlem af den anden. Det er dog en god ide, da disse har et tæt samarbejde og støtter dig, hvis uheldet skulle være ude.


Er der noget jeg bør vide?
Der er visse betingelser, som skal være opfyldt for at kunne modtage dagpenge så vel som sygedagpenge. Du skal, som tidligere nævnt, være medlem af en a-kasse. Denne skal du have været medlem i et år forinden brugen, været på arbejdsmarkedet minimum 52 uger på tre år og være til rådighed for arbejdsmarkedet. Derfor er det vigtigt, at du melder dig ind allerede i dag.

Endvidere skal du vide, at forskellige a-kasser og fagforeninger, ofte henvender sig til bestemte fagområder og professioner. Derfor skal du finde en fagforening, der matcher dine behov og har erfaring med netop dit arbejde. Snak eventuelt med dine kollegaer eller træner og spørg ham/hende, hvilken a-kasse og fagforening de er medlem af. På den måde, får du også mere kendskab til disse og får en slags anmeldelse på, hvor tilfredse de har været med den pågældende fagforening og a-kasse.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER