Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Kom i topform til næste sæson

Skal du have mere ”Luft”…?
Fodbold. Hvad er der med det? En verdensomspændende sport, som alle har et forhold til. Hvad enten du er til kampe foran skærmen med pindemadder til VM, amatørfodbold om onsdagen eller spiller på højere professionelt plan, så har fodbold en effekt på os alle. De vigtigste øjeblikke i manges liv opstår på et stadion. Lige meget om man er til sporten eller ej, så skaber spillet en uanet fællesskabsfølelse, som alle mennesker søger febrilsk efter i dette individualiserede samfund. Tænk selv tilbage på den sidste landskamp du overværede. Da de første linjer af nationalsangen rungede gennem stadion. Aldrig har sang lydt så smukt og omfavnet glæden helt inde i dig. Det kan være den samme følelse du opnår, hvis du selv deltager i et spil, derfor giver jeg dig herunder 4 gode råd til at komme i topform til næste sæson.



1. Spis sundt

Du ved det i forvejen. Det gælder ikke blot for sport, men for alle mennesker, som en generel faktor for sundhed. Alligevel er der en himmelvig forskel på den kost du skal indtage, hvis du er sportsudøver fra den kost du indtager som almen passiv dansker. Det er altid vigtigt at spise sundt og i mindre mængder end ellers, hvis du ønsker at tabe dig. Men skal du komme i topform og spise mad, der styrker din kropslige ydeevne, så skal du have mad, der styrker din muskler. Når du træner, så forbrænder du en masse kalorier. Er der ikke fedt at forbrænde af, så vil træningen begynde at tage fra dine muskler, hvilket du ikke ønsker. Du ønsker at styrke dine muskler. Derfor skal du spise proteinholdig mad op til træning, så din krop har noget at stå imod med, nu du skal tonse rundt med høj intensitet i 90 minutter.



2. Dyrk motion

Det siger næsten sig selv. Hvis du skal kunne løbe hurtigt og bane dig vej gennem dine modstandere ned mod målet, så skal du kunne løbe og ikke miste pusten halvvejs. En god kondition opbygges langsomt, så du skal blot holde i. Måske du blot kan løbe 2 kilometer i dag, men med tiden vil du pludseligt kunne løbe 10 og derefter længere igen. Mange keder sig når de løber en tur, hvad enten det er på løbebåndet eller i den frie natur, da der ikke er action nok. Lydbøger kan være et godt bud på, at få kilometerne til at forsvinde under fødderne på dig på. Du kan finde de bedste lydbøger til din løbetur herog blive opslugt af fortællingerne, så du helt glemmer, hvor langt du har løbet. Måske det ender med at blive en motivationsfaktor for at komme ud på flere og længere løbeture, så du langsomt kommer i topform til forårets opstart.



3. Træn din holdånd

Da fodbold er en holdsport, er det vigtigt at kunne samarbejde med andre. Du har sikker set dem på ungdomsholdene eller selv været en af dem – typen, som var virkelig dygtig og driblede sig vejen gennem alle på banen fra den ene ende af banen til den anden, men aldrig spillede bolden videre. Du kan være nok så dygtig, men hvis du ikke spiller som holdsport, vil du misse mange gode chancer og muligheder. Alt efter hvilket hold du er på, så kan teambuilding ture være nyttige, så I styrker holdånden og sammen kan opnå gode resultater.



4. Se en masse fodbold på skærmen

Ligesom med musik, så behøver man ikke spille fodbold for at øve sig. Hvis du ser en masse kampe i fjernsynet eller ude på banerne, så kan du lure tricks af og gode finter. Det er nemmere at skabe et overblik over spillet, når du ser det oppefra. Næste gang du skal spille, kan du derfor muligvis se på banen med andre øjne og skabe bedre forudsætninger for en opstilling, der giver pote.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER