Det læser de besøgende på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Zanka: Nogle mener sikkert, at jeg burde holde min kæft

Den danske landsholdsspiller om racisme og homofobi…
- Jeg er opfostret med, at man siger, hvad man mener. Det er ikke altid alle, som bryder sig om det. Nogle mener sikkert, at jeg burde holde min kæft. Men det rykker måske noget for nogle andre mennesker.

Sådan siger Mathias ’Zanka’ Jørgensen i dagens udgave af Politiken. Han har offentligt delt sine meninger om racisme og homofobi i fodboldens verden, men er havnet i Tyrkiet, hvor de betragter dette på en anden måde. Ifølge Amnesty International bliver homoseksuelle i Tyrkiet daglig chikaneret og spillere som Didier Drogba, Emmanuel Eboue og Didier Zokora har været udsat for racistiske oplevelser – men bopælen og arbejdsgiveren ændrer ikke ved ”Zankas” måde at ytre sig på:

- Jeg synes ikke, at der er nogen forskel på Tyrkiet og eksempelvis Italien. På det seneste har der været flere episoder med racisme der. Men de emner fyldte ikke noget, da jeg traf mit valg om at skifte.

- Jeg er ikke bange for at være mig selv. Jeg føler ikke, at jeg skal ændre på de holdninger, som jeg nu en gang har. Uanset om jeg spiller fodbold i Danmark, Italien eller Tyrkiet, slår Mathias ’Zanka’ Jørgensen fast.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER