Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Fodbold – og pause

Derfor skal du restituere efter din træning…
De fleste ved, at det er rigtigt vigtigt at motionere og holde sig i gang. En sund livsstil er vejen frem til et langt og godt liv, siges det, hvorfor det altid er en god ide at finde en motionsform, som du kan lide, og som interesserer dig, så du kan holde motivationen oppe. Selvom træning er godt for dig, så er det også ødelæggende for dine muskler, hvorfor det er vigtigt at give dig selv lov til at restituere. Rigtigt mange er ikke klar over vigtigheden af dette, og ender derfor op med skader. Men hvorfor og hvor meget bør du restituere?


Hvad betyder det at restituere?
Restitution er et andet ord for helbredelse, og betyder derfor, at din krop har brug for at komme til sig selv igen efter en træning. Dette er især gældende, hvis du har løftet tungt til styrketræning, spillet fodbold, eller har løbet lange ture, hvor kroppen automatisk får en masse mikroskopiske skader, og derfor har brug for ro. Hvis du ikke giver din krop lov til at hvile, kan du på den lange bane ende med nogle voldsomme skader, som kan tage lang tid at komme over.


Hvordan og hvornår skal du restituere?
Som udgangspunkt bør du restituere efter hver træning, men hvor længe du skal hvile, afhænger meget af, hvor længe du har været i gang. Dette er noget, du kan mærke på din krop. Der findes mange forskellige måder at restituere på, og det vigtigste er at holde din krop i ro. Men dine ømme muskler kan også have rigtigt godt at få noget varme, for eksempel ved at gå i en sauna. Du kan læse meget mere om sauna, hvad de gør, og hvorfor de er så gode ved at følge dette link: www.saunaovn.dk

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER