Fodbold nyheder

Anfield angriber Arsenal - igen

Af Torsten Brix

”The Gunners” kunne nok engang ikke på udebane imod et af de ”store hold”, imens at Liverpool bare fortsætter med at lave mange mål på Anfield – imod Arsenal.

Article image

Arsenal har ikke vundet siden januar 2015 på udebane over et Top 6-hold, hvilket de lørdag aften havde nok en chance for at ændre i topkampen på Anfield. London-holdet kom dog noget forsigtigt til kampen i en 4-3-1-2-formation med voldsom fokus på kontraangreb.

Dette gav et boldovertag til hjemmeholdet på Anfield, som også gav et hav af indlæg i Arsenal-feltet. På et af disse fik Sokratis slet ikke dækket den næsten to meter høje – Joel Matip – op og afrikaneren kunne heade første halvlegs eneste mål ind. Men Sokratisk var ikke den eneste centrale forsvarsspiller, som dummede sig for London-holdet. Arsenals nyindkøb David Luiz kvajede sig gigantisk, da han helt uden at være tæt på bolden valgte at rykke en Liverpool-spiller i trøjen, hvilket udløste et forsøg fra 11 meter-pletten. Det scorede Mohamed Salah sikkert på til 2-0 kort inde i anden halvleg.

Det var dog ikke sidste gang, at Salah kunne score efter en gigantisk fejl af Luiz. Det skete også, da brasilianeren satsede voldsomt tæt på midterlinjen, hvilket gav en friløber som egypteren scorede på til 3-0. Det centrale forsvar for Arsenal har til sammen kostet 220 millioner kroner, mens Liverpools Virgil van Dijk kostede dem mere end tre gange så meget som de to andre til sammen, men han virker – modsat Arsenal-spillerne – til at være hver et pund værd.

Arsenal havde også et par muligheder for at score i de første 45 minutter, men debutanten i startopstillingen og rekordindkøbet Nicolas Pepe fik ikke omsat chancerne til mål. Det gjorde Salah i stedet, da han lavede sit ottende mål imod Arsenal i seks kampe. Mod slutningen reducerede indskiftede Lucas Torreira til 1-3, men det var en stensikker sejr til Liverpool.

Inden opgøret havde begge hold seks point for de første to kampe i denne sæson, men Arsenal forsømte chancen for at vinde sæsonens første tre kampe, for første gang siden 2004.

Liverpool har nu siden 2013/14 spillet syv PL-kampe imod Arsenal på Anfield og lavet 25 mål – altså 3,5 i gennemsnit. Så Anfield angreb Arsenal – igen…Liverpool – Arsenal: 3-1 (1-0)
1-0: Joel Matip (44)
2-0: Mohamed Salah (49,str)
3-0: Mohamed Salah (59)
3-1: Lucas Torreira (84)

Optakter

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Napoli - BarcelonaChampions League - Lyon - JuventusChampions League - Real Madrid - Manchester C