Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Danmarks kommede landskampe

Læs mere om Danmarks kommende kampe...
Den danske kvalifikation til EM i 2020 har været noget af en rutsjetur. Efter en uafgjort mod svære Schweitz og lidt af en vanvidsafslutning med tre danske mål på seks minutter, hvor Danmark må siges at være den heldige med mål i de allersidste minutter.

Her var målscorerne og målheltene Zanka, Gytkjær og Dahlsgaard. Den gode afslutning kunne dog ikke følges op et par måneder senere, da Irland gæstede Teliaparken. Efter overtag i spil og chancer måtte Danmark nøjes med 1-1, hvilket ikke ligefrem kan siges at være tilfredsstillende for Hareide & co. Det skulle endda være indskiftede Højbjerg, der scorede og ikke landstrænerens førstevalg. Her brændte både Braithwaite og Jørgensen en del chancer. Men efter en flad start på EM-kvalifikationen og to point i gruppe D kom Danmark endelig i gang. For med hele 5-1 over netop Georgien på hjemmebane i Teliaparken var Danmark lige pludselig i gang med at etablere sig i toppen af gruppe D med udsigt til en EM-billet. Med Dolberg, Eriksen, Yussuf Poulsen og Braithwaite var Danmark lige pludselig med helt fremme – og placeringen som nr. 2 i gruppe D kan godt forsvares og udbygges med to sejre.


Hvad med Eriksen
Det kan dog godt blive en af de svære kampe. Dels er Danmarks i særklasse største stjerne på vej væk fra sin klub. Christian Eriksen har ikke lagt skjul på henover sommeren, at han trængte til nye udfordringer. Nu ligner han en, der må tiden ud i Tottenham efter et meget langt forløb. Hvordan påvirker det ham. Det kan dog være lige det, der skal til for at motivere og vise Juventus og Real Madrid, at han er manden – der på fri transfer i 2020 er på indkøbslisten.


Georgien er ikke en walk-over
Georgien kommer helt sikkert med et brændende ønske om at vaske nederlaget på 1-5 af sig, og Danmark kan forvente hård modstand. De kan sikkert også forvente en motiveret og stærk defensiv med 10 mand på egen bane det meste af tiden, hvilket ikke altid er nemt. Som fodbolden er i dag – kan uafgjort mod en noget sværere modstander godt være et helt godt bet. De små nationer er bredere funderet og langt det meste i mindre men professionelle klubber. Der er længe siden, at de små nationer uden de store traditioner for fodbold bestod af glade amatører. Dermed slog de også Gibraltar hele 3-0 hjemme, og det er faktisk det største nederlag til Gibraltar i gruppe D.

De er dog for længst kommet ned på jorden – især med Danmarks ydmygende 5-1 sejr. Med hjemmebane på Boris Paichadze Dinamo Arena i Tbilisi vil op til 50.000 tilskuere sikre en fantastisk ramme. For Georgierne går op til fodbold. Landstræner for Georgien Vladimir Weiss vil helt sikkert køre samme taktik som i Parken – en defensiv og kontraangreb. Så vi må håbe at hans plan går lige så dårligt som sidst.


Tidligere storspillere
Hvor Danmark nærmest er et slaraffenland af tidligere storspillere som Søren Lerby, Frank Arnesen og Morten Olsen med en stor videre karriere i fodboldverdenen. Så er Georgien mere fodboldfattig på profiler. Der er Kaladze og naturligvis Arveladze som brillierede i både Ajax og Rangers. Men i dag er det mere med danske øjne Superliga-profiler som Lasha Parunashvili i Esbjerg og Saba Lobjanidze i Randers, som der skal passes på. Det er således ikke de helt store stjerner vi skal forvente at se.


Danmark som nu stærk fodboldnation
Selvom det halter på klubfronten med FCK, som eneste lyspunkt og Brøndby og FCM som skuffelser, så virker det som om Danmark igen har et stærkt kollektiv med enkelte stjerner. Med Christian Eriksen endda en af de helt store og ikke mindst stabile stjerner. Også Yussuf Poulsen og Kasper Schmeichel samt Pierre-Emilie Højbjerg kan bryste sig af god erfaring internationalt. I det hele taget er holdet og set-up´et spillet til med højt potentiale.

Det er med spænding og med bets til danske fans og spillere, at vi ser frem til ikke bare én – men to landskampe mod hold, hvor der godt kan spilles på målscorer. Og med udebane er der lagt op til gode odds på udebanesejr. Det danske hold ser skarpt ud til efterårets udfordringer og med to sejre vil Danmark være godt på vej til endnu en stor slutrunde og redde lidt af æren for landet med de stolte fodboldtraditioner.

Hvis du har din favorit i kampen Georgien – Danmark den 08.09, er det værd at bruge vores Bonuskode Unibet og at prøve lykken med sportsbetting hos Unibet.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER