Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Fodboldterminologi

Her er de fire vigtigste begreber, du skal kende til…
Fodbold er elsket af mange millioner mennesker over hele verdenen, og der kommer nye fans til hver dag. Er du ny inden for fodboldens verden, kan det ofte være svært at forstå, hvad de hardcore fodboldfans præcis snakker om. Hvis du vil forstå fodboldens verden endnu bedre, er disse 4 begreber livsnødvendige at kende til.


1. Hattrick
Et hattrick betyder i fodbold, at den samme spiller scorer tre mål i en kamp. Nogle mener endda, at de tre mål skal scores inden for samme halvleg, før at man kan tale om et ’ægte’ hattrick. Man mener, at begrebet hat-trick stammer fra bueskydning i middelalderen, hvor begrebet betegnede den handling at skyde hatten af tre mannequin-figurer, som var det, man ofte skød efter for at øve sig.


2. Fodboldenke
En fodboldenke er en betegnelse, der ofte bruges blandt mandlige professionelle fodboldspillere om deres kærester og koner, og som regel er der tale om en kvinde, der ikke selv går meget op i sporten. Ordet blev introduceret i det danske sprog i 1958 og i ordets betydning ligger der, at konen/kæresten ofte tilsidesættes eller overses til fordel for mandens fodboldkarriere.


3. Transfervindue
Et transfervindue er betegnelsen for et tidsrum, hvor det er muligt for store fodboldklubber at købe og sælge professionelle fodboldspillere. Der er to transfervinduer i løbet af en sæson.


4. Offside
Offside er en regel i fodbold, der betegner, at en spiller befinder sig nærmere modstandernes mållinje end både bolden og den næstbagerste modspiller (foruden målmanden). Står en spiller i offside-position, stoppes spillet, fordi man mener, at offside-spilleren kan få fordel af sin position. Derfor er det vigtigt for fodboldholdene at have en god spillestrategi, så dette ikke sker.

Er man generelt interesseret i strategier, kan en digital strategi også være en god idé. Kontakt et digitalt bureau og få lavet en strategi i dag.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER