Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Denne artikel er sponsoreret
Torsten Brix

Gør bilen klar…

Gør-det-selv reparation eller til mekanikeren bilen? Nogle ting kan du klare selv, andre skal du have professionel hjælp til.
Vedligeholdelse af din bil er vigtigt, hvis du vil blive ved at have en bil som kører lækkert og forlænge dens levetid. Hvis du gør arbejdet selv, kan du helt sikkert spare nogle penge, men det er ikke alle reparationer, der er lige sikre at udføre selv.
Derfor får du her en kort gennemgang af de områder på bilen, du sagtens selv kan give dig i kast med, men også de ting, hvor det er anbefalelsesværdigt at få professionel hjælp, så du sikrer at det bliver gjort ordentligt.

Olieskift og andre bilvæsker
Olieskift er en af de nemmeste opgaver, når det kommer til vedligeholdelse af din bil. Det er en nem proces, som kan spare dig for masser af penge og tid. Men, det kan alligevel sagtens gå galt, hvis du ikke ved, hvordan det skal gøres korrekt.
Generelt er det ikke processen med at skifte olie, hvor folk går galt i byen. Det drejer sig i højere grad om intervallerne mellem olieskift. For de af os, der lever af- eller for at kører, er der en uskreven regel om at man skifter olien, hver gang man har kørt 5000 km, eller kørt regelmæssigt i tre måneder – tag det interval du rammer først for at være på den sikre side.
Hvis du gør det med disse mellemrum, kan du spare tid og penge på mekaniker, samtidig med at din bil vil elske dig for det, og kan holde flere år længere end, hvis du undlod det. Hvis du er tryg ved at skifte olien selv, kan du også overveje selv at skifte andre væsker ud som bremsevæske, gearolie og kølervæske.


Dækskifte- og rotation
Dækskifte er endnu en af de ting, som du sagtens kan klare selv, hvis du har hænderne nogenlunde ordentligt skruet på. For det første skal du vælge nogle gode dæk – det er tit en god investering da de holder bedre. Nu du har de rigtige dæk er der flere ting du skal være opmærksom på, hvis du vil spare penge og vil arbejde lidt for det. For det første kan du selv skifte mellem sommer- og vinterdæk, hvilket hurtigt kan spare dig for penge. Derudover kan du forlænge dine dæks levetid, hvis du regelmæssigt roterer deres placering. En løsning her er at du tager dækkene fra forakslen på din bil og bytter dem med bagakslen. På den måde sikrer du at slitagen på dine dæk bliver jævnt fordelt. Ikke nok med at du forlænger deres levetid forbedrer du også sikkerheden i din bil ved at sænke risikoen for at skride ud.


Bremserne
En af de nemmere opgaver for din mekaniker er reparation af bremserne. Bremser er forholdsvis nemme at installere; til gengæld er det også nemt at installere dem forkert. Hvis du installerer dem forkert, er det for det første meget usikkert at køre i bilen, da de ikke bremser ordentligt. Derudover vil de også støde på, på uhensigtsmæssige steder, hvilket kan resultere i at både dine bremser men også andre dele af bilen skal fikses, og det kan lynhurtigt blive en dyr fornøjelse.
Så vores anbefaling til ikke-professionelle er at tage din bil på værksted, hvis det er bremserne den er gal med.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER