Kasper Petersen

Liverpool tabte i Rusland

Liverpool måtte, i en af aftenens tidlige Europa League-kampe, se sig besejret med 2-0 af Zenit.
Så blev det torsdag, og traditionen tro følges Champions League op med Europa League. Et af dagens tidlige 1/16-finaleopgør stod mellem Zenit Skt. Petersborg, som hjemme tog mod Liverpool.

Kampen startede livligt og allerede efter seks minutter havde hjemmeholdet haft chancen for at bringe sig i front to gange. Først afværgede Liverpool-keeper, Pepe Reina, Kerzhakovs forsøg med en fin redning, og derefter tog han sig lige så flot af Hulks forsøg.

Efter den hektiske start faldt kampen lidt til ro, og Liverpool kom en smule bedre med. Det var dog stadig russerne, der skabte de største muligheder, og efter en lille halv time, var de rigtigt tæt på at bringe sig i front. Hulk brød igennem det engelske forsvar og sendte en afslutning mod kassen. Igen var Reina dog på plads i Liverpool-målet, da han via stolpen fik afværget forsøget.

Kort før pause var det så Liverpool til at vise tænder. Raheem Sterling fandt Luís Suarez inde foran mål, men han måtte se sit forsøg med hælen snige sig forbi stolpen.

Efter pausen virkede Liverpool mere opsatte, og de spillede sig således frem til en række fine muligheder. Glen Johnson havde et udmærket forsøg efter en fin dribletur, mens Luís Suarez også havde et par rigtig store muligheder, men ingen af chancerne blev omsat til mål.

I stedet var det med små 20 minutter igen, Zenit der slog til to gange inde for tre minutter. Først hamrede Hulk kuglen i mål fra tyve meters afstand til 1-0. Derefter gjorde Sergey Semak ondt værre for Liverpool, da han kort efter udbyggede føringen til 2-0. Bedst som englænderne virkede til at have kontrol over kampen, blev de straffet med to mål imod sig.

Liverpool formåede ikke at tilspille sig nogen oplagte scoringsmuligheder mod slutningen af kampen, og dermed ender det 2-0 til Zenit, som skaffer sig selv et glimrende udgangspunkt forud for returopgøret på Anfield.

Et andet sted i Rusland på Dynamo Stadium, tog Anzhi Makhachkala mod Hannover 96 i dagens anden tidlige kamp. Her sikrede Samuel Eto'o, Odil Akhmedov og Mbark Boussoufa med deres scoringer Anzhi en 3-1-sejr. Szabolcz Huszti bragte ellers tyskerne foran i en kamp, hvor Eto'o også tillod at brænde straffe.