Fodbold nyheder

Kroatien finaleklar efter sand gyser

Af Mikkel Fuhr

Mario Mandzukic blev matchvinder og sender Kroatien i sin første VM-finale nogensinde.

Luzhniki Arena dannede onsdag aften rammen om VM-slutrundens andet semifinale-opgør mellem Kroatien og England. Kampen skulle afgøre, hvem af de to semifinalister, der skal møde Frankrig i VM-finalen på søndag

Og opgøret var knapt fløjtet i gang, før England tilkæmpede sig et frispark få meter uden for kroaternes straffesparksfelt. Efter en kort diskussion blandt de engelske spillere endte det med, at Kieran Trippier tog tilløb og sendte bolden henover Kroatiens mur og forbi en chanceløs Subasic inde i buret. 1-0 til England.

Kroatien forsøgte efterfølgende at diktere tempoet men havde svært ved for alvor at blive farlige. I den anden ende var det i stedet Harry Kane, der på frit mål og dog en spids vinkel kunne have gjort det til 2-0. Men forsøget fra den engelske topscorer prallede af på stolpen.

Kroatien var efterfølgende stadig mest på bolden men kunne ikke omsætte boldbesiddelsen til nogle nævneværdige chancer, og derfor kunne de to hold gå til pause ved stillingen 0-1 til England.

Man kunne forvente, at Zlatko Dalic havde sat sit Kroatien-mandskab op til anden halvleg, men de virkede fra første fløjt ideforladte og trætte. Af flere omgange var det nærmere, at England skulle lukke kampen til 2-0 end en kroatisk reducering.

Men efter 68 minutter scorede Ivan Perišić ud af det blå. Et fremragende indlæg af Vrsaljko fra højresiden blev af en lang tå fra Perišić dirigeret i nettet bag en sagesløs Jordan Pickford i England-målet.

Reduceringen fik imidlertid kampen til at skifte karakter. Det engelske mandskab syntes lammet, og momentet senere stod Pickfords venstre opstander i vejen for målscorer Perišić. Kroatien var som forvandlet, og nerverne var til at tage og føle på blandt spillerne på det engelske mandskab.

Ingen af holdene kom det nærmere, hvilket betød, at opgøret skulle finde sin vinder i den forlængede spilletid. Ingen af de to mandskaber turde dog for alvor at ligge et pres på den anden. Den største chance i første halvleg af den forlængede spilletid kom således efter et hjørnespark, som John Stones satte panden på, men Vrsaljko reddede sublimt på stregen.

Bedst som det lignede, at kampen skulle afgøres efter straffespark, endte en løs bold for fødderne af Mario Mandzukic, der sendte bolden i mål og Kroatien på finalekurs. 2-1 til Kroatien.

England forsøgte at ligge et sidste pres, men Trippier måtte kort efter udgå med en lyskeskade og uden flere mulige indskiftninger for Gary Southgate måtte England spille de resterende minutter en mand i undertal. Den opgave magtede The Three Lions ikke, og dermed spiller Kroatien sig i sin første VM-finale nogensinde.

Kroatien - England 2-1 (1-0):
0-1: Trippier (5')
1-1: Perišić (68')
2-1: Mandzukic (108')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik