Fodbold nyheder

Umtiti sendte Frankrig i finalen

Af Niels Nedergaard

Frankrig og Belgien bragede tirsdag aften sammen i den første semifinale ved VM, og det blev et meget intenst opgør, hvor en forsvarsspiller fik en hovedrolle.

Der var på papiret lagt op til et vaskeægte storopgør, da Frankrig og Belgien tørnede sammen i den første af to semifinaler ved VM i Rusland.

Belgien begyndte opgøret bedst og pressede Frankrig langt tilbage på banen, mens franskmændene dog var farlige om kontrafasen.

Midt i første halvleg fik Belgien kampens indtil videre største chance, da Eden Hazard kom frem til en god skudmulighed, men Samuel Umtiti fik rettet den belgiske stjernes forsøg af, og så forblev stillingen 0-0.

Frankrig lurede fortsat på omstillinger, og det var lige ved at føre til mål, da Kylian Mbappé blev sendt til baglinjen. Inde foran mål lå Olivier Giroud og lurede, men den store franske angriber kom for langsomt frem til bolden, og så strøg bolden ud til et målspark i stedet.

Ingen af de to mandskaber fik nettet til at blafre i første halvleg, og derfor var stillingen 0-0 ved pausen.

I anden halvleg kom Frankrig ud som lyn og torden. Der skulle således blot gå fem minutter af anden halvleg før at Samuel Umtiti steg til vejrs efter et hjørnespark og bragte Frankrig foran med 1-0.

Det fik Belgiens træner, Roberto Martínez, til at reagere ved at sætte Dries Mertens på banen.

Belgierne forsøgte da også at skabe de afgørende chancer, der kunne føre til en udligning og dermed fremtvinge en mulig forlænget spilletid.

Især Kevin de Bruyne søgte hele tiden at lave den afgørende aflevering, der kunne føre til det udlignende mål, men franskmændene kæmpede ihærdigt rent defensivt og dæmmede grundigt op for belgiernes offensiv.

Med ti minutter igen affyrede belgiernes Axel Witsel kanonen fra distancen, men Hugo Lloris stod igen i vejen, som han har gjort det så mange gange i denne VM-turnering.

Belgien formåede ikke at komme frem til flere afgørende chancer, og derfor kunne Samuel Umtiti booke Frankrig billet til VM-finalen, mens Belgien må nøjes med at spille bronzekamp.

Frankrig - Belgien: 1-0 (0-0)
1-0: Umtiti (51')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik