Fodbold nyheder

Optakt: Esbjerg fB - Silkeborg IF

Af Jacob Bøgen Clausen

Hvem tager Superliga-pladsen?

Kommentar:

Silkeborg IF fik et fint udgangspunkt, da midtjyderne slog Esbjerg fB med 1-0 på JYSK Park i den første af to altafgørende kampe for at blive i Superligaen.

Davit Skhirtladze brændte straffe i første halvleg, men Gustav Nilsson nettede for fjerde kamp i streg tyve minutter før tid, og gav dermed Peter Sørensen og co. et ganske fint resultat frem mod returen i Vestjylland.

Det er absolut afgørende for Silkeborg at blive i Superligaen, der indviede sit nye stadion i efteråret, og derfor vil en nedrykning være tæt på katastrofalt for de røde silkeborggensere. Direktør Kent Madsen har kaldt det en fiasko, hvis klubben ender som 1. divisionshold efter sommerferien, og alle kræfter må derfor også at blive sat ind, når returkampen fløjtes op søndag klokken 18.

Esbjerg fB satser også alt på en hurtig tilbagevenden til Superligaen efter et års fravær, men efter 0-1-resultatet i Silkeborg ser det svært ud for John Lammers og co. Vestjyderne har været svingende på hjemmebane i denne sæson, og hvis de skal gøre sig forhåbninger om Superliga-bold efter ferien, skal der mindst scores én gang – og gerne to.

Det er derfor to storsatsende klubber, der spiller om en plads i det fine selskab, når Blue Water Arena lægger græs til opgøret søndag aften.

Karantæner og skader:

Esbjerg fB har alle mand klar.

Hos Silkeborg er Dennis Flinta, Mikkel Cramer og Alex ude.

Forventede startopstillinger:

Esbjerg fB:Silkeborg IF:Bud på kampens profil:

Esbjergs Anders Dreyer har haft en super sæson, hvor offensivspilleren blev topscorer med 18 mål i 1. division, og netop kåret til årets spiller i det vestjyske. Han kan meget vel have en afgørende fod med, når det spidser til.

Bud på kampens resultat:

Esbjerg fB vinder med 1-0, og kampen går dermed i forlænget spilletid. Hvad det ender med herfra, tør vi ikke gisne om.

Kampen spilles søndag d. 27/5 klokken 18.00 og kan følges på TV3+.
Kampens dommer er Peter Kjærsgaard.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik