Fodbold nyheder

UEFA sigter Bayern München

Af Daniel Fisker

Midtugens Champions League-kamp har ført til, at UEFA har sigtet Bayern München for to forhold – et uretmæssigt banner og en ulovlig spillertrøje.

- Moderne fodbold slår følelserne ihjel. Fuck VAR! Fuck UEFA!

Sådan stod der ifølge Sky Sports på det banner, som en tilskuer havde smuglet ind på Allianz Arena, da Bayern München og Liverpool tørnede sammen i midtugens Champions League-ottendedelsfinale. Det uretmæssige banner har nu ført til, at ”Die Bayern” er blevet sigtet af UEFA.

Det uretmæssige banner er dog ikke det eneste, som Bayern München er blevet sigtet for i kølvandet på Champions League-returkampen. Leon Goretzka havde således en ulovlig trøje på, da han blev indskiftet efter 72 minutters spil.

Den 24-årige midtbanespiller var således iført Bayern Münchens Bundesliga-trøje, da han løb på banen. Bundesliga-trøjen har et sponsorlogo fra Qatar Airways på det ene ærme, mens hovedsponsoren T-Mobile fylder hele fronten af trøjen. De to sponsorer er dog en for meget i forhold til UEFAs sponsorregler.

Artikel 28 i UEFAs regelsæt for trøjer dikterer, at spillertrøjerne i forbindelse med en Champions League-kamp kun må være prydet af et enkelt sponsorlogo, som skal være placeret på fronten af trøjen. Det er således Qatar Airways-logoet på ærmet, som forbryder sig imod UEFAs regler.

Sagen – eller rettere sagt sagerne – skal behandles af UEFAs såkaldte Ethics and Disciplinary Body den 16. maj.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik