Fodbold nyheder

VM bliver til 48-holdsturnering

Af Simon Nielsen

FIFA holder fast i, at Qatar 2022 skal gøres til et 48-holds VM

Under fredagens møde kiggede FIFA's råd yderligere på muligheden for, at man skulle lave Qatar 2022 om til et 48-holds VM, hvor det tidligere har været et 32-holds VM. Lige nu undersøger rådet i forhold til en udvidelse, der møder alle vilkårene, og som kan sendes videre i systemet for at gøre dette muligt.

- Hvis det sker – fantastisk. Hvis det ikke sker – så er det også fantastisk, udtaler FIFA-præsidenten Gianni Infantino.

Der er dog mange forhindringer i at tilføje 16 ekstra hold, hvilket både kræver flere kampe og spillesteder ifølge FIFA's forundersøgelser. Problemet er, at mange af de naturlige partnere til sådan et event er udelukket grundet politiske og økonomske uenigheder i regionen.

Indtil videre har de Forenede Arabiske Emirater, Saudi-Arabien, Bahrain og Egypten skåret politiske bånd samt handel og transport med Qatar i juni 2017. Dette kommer af, at de mener at Qatar støtter terrorisme, hvilket Qatar dog har afvist. Dette efterlader Oman og Kuwait som mulige partnere, selvom ingen af dem har stadioner klar til at holde FIFA-turneringen.

Uanset hvad beslutningen dog ender med, så vil VM fra 2026 blive holdt som en 48-holdsturnering, når det er bliver USA, Mexico og Canada, som sammen skal afholde turneringen.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik