Fodbold nyheder

Serie A-træner på vej ud

Af Stefan Lindahl

I sommer fik italienske Udinese ny træner. Allerede nu mener italiensk medie, at han kan være på vej ud.

I starten af juli-måned 2018 ansatte den italienske Serie A-klub Udinese ny træner. Kroatiske Igor Tudor røg ud efter kun fire kampe i Udine-klubben, og blev erstattet af spanske Julio Velazquez. Succes har dog været en mangelvare, endnu en gang, for ”Zebrette”, der befinder sig på ligaens 16. plads med kun ni point efter elleve runder. Klubben røg ud af pokalturneringen allerede i tredje runde til sidste sæsons Serie A-nedrykkere Benevento.

Seks kampe. Så mange kampe er det siden, at klubben sidst fik en Serie A-sejr. I samme periode er det kun blevet til et enkelt point. Det point kom på udebane mod Genoa for over en måned siden.

I dag meddeler Udine-mediet Il Messaggero Veneto, at der i morges blev afholdt et to timer langt møde i klubben, hvor Udinese-præsident Gino Pozzo, sportsdirektør Daniele Pradé og altså træneren Velazquez var til stede. Mediet mener, at klubben har meddelt spanieren, at hans tid i Udine-klubben vil være slut, hvis ikke resultaterne ændrer sig i den nærmeste fremtid. Mediet Football Italia beretter, at den tidligere Livorno-, Bari- og Crotone-træner Davide Nicola og den tidligere Swansea-, Monaco- og Parma-træner Francesco Guidolin er de bedste bud på en ny Udinese-træner, hvis Velazquez fejler. Guidolin har tidligere været i Udinese. I perioden 2010-2014 blev det til 185 kampe, og et point-gennemsnit på 1,53 point pr. kamp som træner hos ”Zebrette”.

I indeværende Serie A-sæson er tre trænere allerede røget ud. Det er hos klubberne Genoa, Chievo og Empoli, at træneren er røget ud allerede. Chievo fik ny træner i oktober måned, da den tidligere italienske landstræner Gian Ventura overtog stillingen i Verona-klubben. Chievo er dog fortsat placeret sidst i Serie A, men minus et point på kontoen, efter at have startet sæsonen med minus tre point.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik