Fodbold nyheder

AC Milan udfordret i Luxembourg

Af Stefan Lindahl

I aftes tog AC Milan hul på Europa League-gruppespillet ude mod F91 Dudelange.

AC Milan er igen i denne sæson deltager i Europa League-gruppespillet efter sidste sæsons sjetteplads i den hjemlige liga. I aftes tog AC Milan hul på gruppespillet mod det upåagtede semi-professionelle Luxembourg-hold F91 Dudelange. Dudelanges hjemmebane Stade Jos Nosbaum med plads til 3850 var skiftet ud med Luxembourgs landshold-hjemmebane Stade Josy Barthel, der kan huse over dobbelt så mange tilskuere nemlig 8125. Luxembourg-klubben meldte før kampen 8000 billetter solgt til national-arenaen, der befinder sig i hovedstaden 23 kilometer nord for den lille provinsby, hvor Dudelange holder til. Det er første gang i Dudelanges historie, at klubben har spillet sig i et europæisk gruppespil.

For at påpege forskellen på de to mandskaber er AC Milans spillere samlet værdisat til 3,5 mia. kroner mens Dudelange-spillernes samlede værdi ligger på lige under 30 mio. kroner. AC Milan-spilleren med højest værdi er 220 gange mere værd end dittoen fra Dudelange. Det var altså Davids kamp mod Goliat, der var i vente.

Faktummet, at Milano-klubben var kæmpe favorit havde tydeligt smittet af på Milan-træner Gattusos start-ellever, hvor der kun var fundet plads til blot to af de elleve, der startede seneste rundes Serie A-kamp ude mod Cagliari. De to der var med i aften var mål-ræven Gonzalo Higuaín, som fik åbnet sin mål-konto for ”Rossoneri” i Serie A mod netop Cagliari samt anføre Alessio Romagnoli, som for første gang i en betydende kamp dannede par med ny-indkøbet Mattia Caldara i det centrale forsvar. Dudelange stillede op i stærkeste opstilling med undtagelse af førstevalget i målet den 39-årige anfører Jonathan Joubert, der sad ude med skade.

Ikke overraskende var det AC Milan, der dikterede spillet i første halvleg. Milaneserne havde dog svært ved at få succes på den sidste tredjedel af banen i første halvleg, hvor det blev ved lige ved og næsten af flere omgange. Den manglende indbyrdes forståelse mellem de mange normale bænkspillere, gav i flere omgange Dudelange-angriberen David Turpel muligheder. Turpel der i sidste sæson viste sig frem som en ganske målfarlig herre for Dudelange, hvor det blev til 33 mål i 17 kampe. Det blev ved lige ved og næsten efter en første halvleg, hvor Dudelange viste flot figur mod den ellers på papiret ekstremt svære modstander AC Milan, der dog sad klart på kampen i forhold til spil og chancer. Tavlen viste 0-0 efter de første 45 minutter.

Halvlegen brugte AC Milan-legenden Paolo Maldini på at snakke, skrive autografer og tage billeder med blandt andre bolddrengene på aftenens hjemmebane for Dudelange.

Anden halvleg startede, som første sluttede nemlig med et Milan-mandskab på jagt efter den forløsende scoring, men flere halvhjertede indlæg førte intet med sig. I det 49. minut havde Higuaín chancen for at score kampens første mål, men en flot redning fra den normale reserve-keeper i Dudelange-buret 24-årige Joe Frising holdte argentineren fra fadet. Efter en times spil kunne Gonzalo Higuaín bringe AC Milan foran 1-0 på et mål, hvor Dudelange-forsvaren Jerry Prempeh rettede bolden af og besværliggjorde situationen for dagens keeper i Dudelange-buret. Målet kom efter oplæg fra den spanske kantspiller Samu Castillejo, der erstattede Suso i dagens startopstilling. Dudelange gjorde efter scoringen en ihærdig indsats for at skabe mere offensivt, der kom dog intet ud af de bolde Luxembourg-holdet slog ind i feltet.

Efter 70 minutter forlod en af dagens midtbane-substitutter nemlig Bertolacci banen, for at give plads til den vante starter Franck Kessie. Ti minutter før tid takkede også José Mauri af. Han blev erstattet af Hakan Calhanoglu. Calhanoglu var omgående med til at skabe flere offensive løb, og med små syv minutter tilbage af kampen spillede den tyrkiske tier Higuaín helt blank med Dudelange-keeperen. Endnu en gang måtte Higuaín dog se sit forsøg reddet. Med tre minutter tilbage blev, sidste sæsons store positive overraskelse i Milano-klubben, Borini skiftet ud til fordel for ny-indkøbet og det tidligere FC Barcelona-talent Alen Halilovic i forbindelse med milanesernes sidste udskiftning.

Slutfløjtet lød efter 94 minutter, og AC Milan fik, hvad de kom efter nemlig tre point, i en kamp der for milanesernes vedkommende på ingen måde viste, at de på papiret skulle være Dudelange overlegende.

F91 Dudelange 0-1 AC Milan (0-0)
0-1: Gonzalo Higuaín
Dommer: Srdjan Jovanovic (Serbien)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik