Fodbold nyheder

- Bra-forbund har forrådt Sydamerika

Af Daniel Zastrojevic

CONMEBOL-præsident Alejandro Dominguez føler, at det brasilianske fodboldforbund har forrådt hele det sydamerikanske fodboldforbund.

Den 13. juni i år i Moskva kom det frem, at USA, Mexico og Canada skal afholde VM i 2026. Alle 10 CONMEBOL-lande (Sydamerikas fodboldforbund, red.) var enige om at stemme på de tre nordamerikanske lande.

Men noget gik galt: Brasilien stemte som det eneste sydamerikanske land på Marokko.

Og det har fået CONMEBOL-præsident Alejandro Dominguez til at føle, at brasilianerne forrådte det sydamerikanske fodboldforbund.

- Det overraskede mig, at CBF (det brasilianske fodbolforbund, red.) stemte på Marokko. Hvorfor det overraskede mig? Fordi i april havde vi et møde i Buenos Aires, hvor vi blev enige om at stemme på USA, Mexico og Canada. Vi ville stemme på dem, fordi de er tættest på os, logistikken, de havde flere faciliteter, kamptidspunkterne var bedre for os, der ville komme flere penge af det nordamerikanske bud, og de havde allerede bygget mange af deres stadioner. Hver eneste CONMEBOL-land sagde, at de ville stemme på det nordamerikanske bud. Inklusiv Brasilien.

- En måned senere mødtes vi igen, hvor vi igen snakkede om, hvem vi ville stemme på. Alle sagde igen, at de ville stemme på Nordamerikas bud. Der var ingen, der sagde, at de ikke ville stemme på det nordamerikanske bud, og at vi skulle respektere det. Og selvfølgelig ville vi have respekteret det, hvis de havde sagt det, for det er jo trods alt et frit valg, men der blev ikke sagt noget, siger Dominguez til Globoesporte.

Men det var så der, alt så normalt ud. For dernæst skete der noget, der gjorde Dominguez vred.

- Så kom dagen, hvor vi skulle stemme, og afstemningen var ikke hemmelig. Da vi så resultatet, så vi, at Brasilien havde stemt på Marokko, og så spurgte vi vicepræsident i CBF Fernando Sarney, om han vidste noget om det, hvilket han sagde nej til. Han var helt overrasket.

Dernæst spurgte Globoesporte-journalisten, om Dominguez følte sig forrådt af det brasilianske fodboldforbund.

- Helt klart, ja. Det hjælper ikke på Brasiliens image og endnu mindre på CONMEBOLs. Det er en skændselsfuld ting at tale om.

Der har været rygter om, at Brasiliens stemme på Marokko blev købt.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik