Fodbold nyheder

Messis Argentina skælver stadig

Af Jonas Knudsen

Argentina danser en farlig tango på kanten af afgrunden i den sydamerikanske VM-kvalifikation. I nat blev det til endnu en skuffelse.

Argentina og Peru spillede i nat en aldeles vigtig kamp på Boca Juniors' hjemmebane La Bombonera i Buenos Aires. Inden kampen var Peru kravlet over Argentina i den sydamerikanske VM-kval, således at Argentina blot var at finde på den plads, der giver en playoff-kamp mod vinderen af den oceanske kvalifikation.

Dermed var der lagt op til, at Argentina skulle levere sagerne på hjemmebane, men selvom argentinerne ifølge Marca vadede i chancer, fulgte de op på den seneste tids skuffelser med endnu et uafgjort resultat.

En heroisk præstation af den peruvianske målvogter Pedro Gallese var hovedårsagen til at peruvianerne slap afsted med 0-0, mens stolpen et par gange var hans ven, blandt andet efter et Messi-forsøg i første halvleg.

Ind ville bolden dog ikke, og derfor er landstræner Jorge Sampaoli om muligt en endnu mere presset mand i dag. Han har slet ikke formået at få det argentinske landshold til at fungere, og skulle han misse kvalifikationen, vil det være en national katastrofe af dimensioner i det stolte fodboldland.

Katastrofen kan dog stadig afværges. Naboerne fra Paraguay gav således Argentina en hjælpende hånd i går, da de ude slog Columbia. Det betyder, at en argentinsk sejr ude over Ecuador i den sidste kamp som minimum vil sikre dem en playoff-kamp mod de oceanske kvalvindere, da Peru og Columbia, som er lige over Argentina i tabellen, mødes indbyrdes samtidig.

Derudover er Chile på en svær opgave ude mod suveræne Brasilien, så Argentina kan sågar stadig nå at snuppe den direkte kvalifikation til Rusland næste år. På et hængende hår.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik