Fodbold nyheder

Tottenham brød Wembley-forbandelsen

Af Nikolaj Harding

Tottenham bød Dortmund op til dans i åbningskampen i dødens pulje i Champions League-gruppespillet og trak sig sejrrigt ud af kampen.

Tottenham tog her til aften hul på deres tredje Champions League-gruppespil på hjemmebane mod Borussia Dortmund. Tottenham havde aldrig vundet en åbningskamp i Champions League, men det skulle ændre sig på denne onsdag aften.

Det startede godt for værterne, og allerede efter fire minutter bragte de sig foran, da Heung-Min Son blev sendt afsted i dybden og via et skud i det korte hjørne udplacerede Roman Bürki i Dortmund-målet.

Tottenham fik dog kun lov til at være foran i syv minutter, før gæsterne fik udlignet, og det var en sand perle, der bragte balance i regnskabet. Dortmunds Yarmolenko modtog bolden på kanten af feltet, og på smukkeste vis krøllede han bolden op i hjørnet fuldstændigt og Hugo Lloris var prisgivet på stregen.

Det var Dortmund, som styrede spillet, men Tottenham var farlige på omstillinger, og det var netop en omstilling, som Spurs straffede Dortmund på efter et kvarters spil. Harry Kane blev sendt afsted, og lige som ved Sons mål blev bolden sparket i nettet i det korte hjørne, og Roman Bürki skulle nok have stillet mere op ved det mål. 


Efter et hæsblæsende kvarter stod der 2-1 til Tottenham, og herfra kom der lidt mere ro på. Dortmund havde flere optræk til chancer, men det blev aldrig helt farligt, og de to hold kunne dermed gå til pause med stillingen 2-1.

Dortmund jagtede udligningen i anden halvleg, og efter 55 minutters spil kom den. Desværre for Dortmund blev Aubameyangs scoring underkendt for offside, men TV-billederne viste, at der ikke var skyggen af offside, og gæsterne blev derfor snydt af kampens italienske dommer. 


Det underkendte mål kom som lidt af et chok for Tottenham og mindede dem om, at kampen langt fra var afgjort. Det ville Harry Kane lave om på og efter en fiks aflevering fra Christian Eriksen, sparkede han køligt Spurs' tredje scoring i nettet. Det var i øvrigt Christian Eriksens fjerde assist i sæsonen.

Intensiteten dalede en smule efter Kanes mål, og der var ikke de store muligheder til nogle af holdene, og Tottenham, som fik Jan Vertonghen udvist i slutminutterne, fik derfor en perfekt start på årets Champions League. 


Tottenham - Dortmund: 3-1 (2-1)
1-0: Heung-Min Son (4)

1-1: Andriy Yarmolenko (11)

2-1: Harry Kane (15)

3-1: Harry Kane (60)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik