Fodbold nyheder

Chelsea løb FCK-overmænd over ende

Af Daniel Fisker

FC Københavns overmænd i Champions League-regi, FK Qarabag, fik her til aften ørene i maskinen, da de tog hul på gruppespillet med en svær udebanekamp mod Chelsea.

Stadionuret havde ikke engang passeret fem minutter, da Pedro bragte Chelsea foran 1-0. Det var således tydeligt fra kampens begyndelse, at FK Qarabag var kommet på besøg hos overmagten. Værterne fra Chelsea skulle kun bruge få minutter af kampens begyndelse på at se den azerbaijanske hovedstadsklub an, før kampens første bombardement kunne tage sin begyndelse.

Marcos Alonso var den første til at fyre kanonen af, men Qarabag-forsvaret afværgede skuddet og gav værterne et hjørnespark, som Cesc Fàbregas tog sig af. En indøvet hjørnesparkseksekvering endte herefter for fødderne af Pedro, som befandt sig på kanten af feltet og formåede at brage bolden i netmaskerne. Ibrahim Sehic i Qarabag-buret fik ganske vist hænderne på det knaldhårde skud, men det var ikke nok til at forhindre ”The Blues” i at sikre sig en tidlig føring.

Qarabag formåede at vise tænder, da Chelsea havde bragt sig i front, men ikke nok til at sikre sig en hurtig udligning. Dino Ndlovu, Donald Guerrier og Pedro Henrique forsøgte sig alle uden held. Chelseas nyerhvervelse og offensive back-spiller, Davide Zappacosta, viste særligt positive takter, men blev i første omgang dømt offside efter 22 minutters spil. Efter en halv time fandt den 25-årige italiener dog vej til netmaskerne med et brag af et langskud, hvilket sikrede Chelsea en halvlegsføring på 2-0.

Chelsea-mandskabet fortsatte ufortrødent de særdeles positive takter i anden halvleg, hvor de kun skulle bruge 10 minutter på at bringe sig yderligere foran. Cesc Fàbregas lavede et par elegante driblinger på hjørnet af Qarabeg-feltet, inden han leverede et indlæg elegant og velplaceret indlæg med ydersiden. Indlægget fandt frem til en fri Cesar Azpilicueta, som ubesværet headede bolden i netmaskerne fra kanten af målmandsfeltet.

Chelsea skulle herefter kun bruge yderligere et kvarter, før de udbyggede den i forvejen store føring. Chelseas nyerhvervelse og netop indskiftede Tiemoue Bakayoko udnyttede klubspil i Qarabag-feltet til at sætte indersiden på bolden og dermed passere Ibrahim Sehic Qarabag-målet. Den franske midtbanespiller blev assistmager fem minutter senere, da Michy Batshuayi scorede målet til 5-0. Den belgiske angriber nåede endda næsten at blive dobbelt målscorer, inden aftenens opgør i London blev fløjtet af. Målet til 6-0 endte dog med at være et selvmål af Maksim Medvedev.

Chelsea – FK Qarabag 6-0 (2-0)
1-0: Pedro (5')
2-0: Zappacosta (30')
3-0: Azpilicueta (55')
4-0: Bakayoko (71')
5-0: Batshuayi (76')
6-0: Medvedev (selvmål) (82')

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik