Fodbold nyheder

Magiske Messi ordnede Juventus

Af Nikolaj Harding

Lionel Messi var her, der og allevegne, da FC Barcelona udspillede Juventus og dermed fik revanche for sidste års Champions League-exit mod netop Juve.

Der var en storkamp på menuen, da giganterne FC Barcelona og Juventus her til aften tørnede sammen i første spillerunde i dette års Champions League. Kampen var en gentagelse af sidste års kvartfinale, hvor Juventus over to kampe trak det længste strå.

Der var derfor lagt op til revanche for Barcelona, der som sædvanligt dominerede og var på bolden det meste af tiden. Nyindkøbet Ousmane Dembélé startede inde for første gang, og han gjorde en god figur og truede Juventus i bagrummet af flere omgange, men som vi så i de to holds opgør sidste år, så forsvarer Juventus sig godt, og Barça havde svært ved at spille sig frem til chancer. Hjemmeholdets største chance var et langskud fra Luis Suárez, som Gianluigi Buffon reddede flot.

Selvom Juventus kun havde bolden 35% af tiden i første halvleg, så var det faktisk dem, der kom frem til flest afslutninger. Udeholdet fra Torino var farlige på omstillinger, og Paulo Dybala og Gonzalo Higuaín skød på alt, hvad der rørte sig, dog uden at Ter Stegen i Barcelona-målet måtte på overarbejde. 


Med et minut tilbage af en taktisk første halvleg fik Barcelona for en gangs skyld lirket Juventus-defensiven op. Lionel Messi og Luis Suárez spillede et par hurtige afleveringer mellem sig, og fra kanten af feltet udplacerede Messi køligt Buffon i Juventus-målet, og så kunne Camp Nou bryde ud i jubel. Det var i øvrigt første gang i karrieren, at Messi formåede at score på den italienske målmandsveteran.

Det var som om, at målet rystede Juventus, og gæsterne kom slet ikke ud til anden halvleg, hvor det også virkede til, at Barcelona gik et ekstra gear op. Få minutter inde i anden halvleg hamrede Messi bolden på stolpen, og blot et par minutter efter at træværket reddede Juventus, kunne Ivan Rakitić fordoble Barcas føring efter en dårlig Juventus-clearing.

Anden halvleg blev en langt mere intens forestilling, hvor der blev gået til den i duellerne og advarslerne sad løsere i dommerens lomme. Det afskrækkede dog ikke Barcelona fra at spille deres spil, og Juventus blev spillet af banen i anden halvleg.

Messi er efter Neymars afgang blevet endnu vigtigere, end han var i forvejen og heldigvis for Barcelona, var magiske Messi i spilhumør her til aften. Efter en flot omstilling fik den femdobbelte Balon d'Or vinder frit skud fra kanten af feltet, og han sparkede læderet i nettet uden chance for Buffon, og så stod der 3-0 til Barcelona med 20 minutter igen.

Juventus steppede en smule op i løbet af de sidste minutter, og kom frem til et par gode muligheder, men de formåede ikke at pynte på resultatet, og Barcelona tager derfor en flot og yderst velfortjent sejr i første spillerunde.

FC Barcelona - Juventus: 3-0 (1-0)
1-0: Lionel Messi (45) 

2-0: Ivan Rakitić (56) 

3-0: Lionel Messi (69)

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik