Fodbold nyheder

CL-overblik: Gruppe G

Af Jacob Bøgen Clausen

Indkast.dk varmer op til Champions League. Her får du en gennemgang af holdene i gruppe G - den vel nok mest tætte.

Indkast.dk gør klar til Champions League, og ugen frem mod starten poster vi en gennemgang af samtlige grupper. Her får du gruppe G.

Besiktas
Besiktas har oprustet med rutine i sommer, hvor både Pepe, Gary Medel, Álvaro Negredo og Jeremain Lens har tilsluttet sig de tyrkiske mestre. De nytilkomne spillere har alle erfaring med Champions League, og tyrkerne står absolut ikke uden chancer for at avancere i Champions Leagues måske mest tætte gruppe.

Besiktas har fået en fin start på den hjemlige turnering, hvor det er blevet til tre sejre i de første fire kampe. Tyrkerne har – udover de nye indkøb – bunkevis af kvalitetsspillere, og især hjemmebanen i Istanbul bliver en svær bane at spille på for AS Monaco, RB Leipzig og FC Porto. Besiktas tabte ikke på hjemmebane i hele sidste sæson i ligaen, mens de i Champions League heller ikke led nederlag i egen hule. Her blev det dog alligevel til exit i gruppefasen, da tyrkerne efter et fuldstændig blackout i Ukraine tabte med hele 0-6 til Dynamo Kiev, og måtte se muligheden for avancement forpasse.

Idealopstilling (4-2-3-1):
Fabri – Uysal, Pepe, Tosic, Erkin – Arslan, Özyakup – Lens, Talisca, Babel - Negredo

Hold øje med:
Anderson Talisca er et stærkt aktiv for tyrkerne i offensiven, og den tidligere Benfica-spiller er garant for både mål og assists.

FC Porto
De portugisiske mestre har vinket farvel til en del profiler i transfervinduet, hvor den brandfarlige angriber André Silva er sendt til AC Milan, mens også forsvarsstyrmanden, Bruno Martins Indi, er skibet af til Stoke. Samtidig er Sergio Conceicao ny træner i den portugisiske klub, da han kom til fra FC Nantes tilbage i juni.

Man må derfor gå ud fra, at Porto er i gang med en mindre genopbygning, selvom de er startet ganske fortræffeligt i den hjemlige liga, hvor status efter fem kampe er fem sejre og en målscore på 12-0.

FC Porto starter ud på hjemmebane mod Besiktas, hvorefter holdet skal en tur på fremmedgræs i først Monaco og derefter Leipzig. I en så tæt gruppe som denne må hjemmekampene betragtes som værende ufattelig vigtige, mens udekampene kan være forskellen på succes og fiasko. I sidste sæson gik Porto videre på bekostning af FC København, hvorefter holdet røg ud til Juventus i ottendedelsfinalen.

Idealopstilling (4-4-2): Casillas – Layun, Felipe, Marcano, Telles – Corona, Pereira, Torres, Brahimi – Aboubakar, Marega

Hold øje med:
Vincent Aboubakar er et monster, og han har været garant for mål både i Besiktas og FC Porto. Han er manden, der skal skubbe læderet over stregen for portugiserne.

AS Monaco
Ligesom FC Porto har også AS Monaco oplevet udskiftning blandt holdnumrene. Kylian Mbappé, Benjamin Mendy og Bernado Silva er alle fortid, mens lidt ældre kræfter som Stevan Jovetic, Baldé Keita, stortalentet Youri Tielemans og keeper Diego Benaglio er hentet ind. Det må samtidig betragtes som en succes, at både Thomas Lemar og Fabinho blev i klubben, mens Falcao virker til at fortsætte sin opadgående formkurve.

De franske mestre var i en lignende gruppe sidste år, hvor man endte etter foran Bayer Leverkusen, og det lille fyrstedømme nåede helt frem til semifinalen før Juventus blev endestationen. Helt så langt når Monaco næppe i år, men der er ingen tvivl om, at de ikke er en ønskemodstander for nogle hold, hvilket Manchester City og Borussia Dortmund fik at mærke sidste sæson.

Idealopstilling (4-4-2): Subasic – Sidibe, Glik, Jemerson, Jorge – Keita, Fabinho, Tielemans, Lemar – Falcao, Jovetic

Hold øje med:
Der er mange at vælge imellem på Monaco-mandskabet, men hav alligevel et øje på Lazio-tilgangen Balde Keita. Kantspilleren var ønsket af Juventus i sommer, men han valgte at tage til den franske sydkyst.

RB Leipzig
Som oprykker imponerede Leipzig alt og alle i Bundesligaen, og sikrede sig en andenplads i sin første sæson nogensinde i den bedste tyske række. På grund af den måde klubben er styret på - gennem smuthuller af Red Bull - er den ligeså hadet som en doven fadøl blandt de tyske fans, men det ændrer ikke på den fornemme præstation.

Ralph Hasenhüttl kom til som træner forud for sidste sæson, hvor han forinden på sikker vis havde reddet FC Ingolstadt som oprykker i Bundesligaen – og sæsonen efter tog han så en oprykker til usete højder siden 1. FC Kaiserslauterns uvirkelige mesterskab i 1998.

På trods af æren som Tysklands mest hadede klub – endda over Bayern – så har Leipzig faktisk gang i noget ret solidt. Klubben satser stort set kun på unge talenter, hvilket blandt andet har bragt Timo Werner, Naby Keita, Yussuf Poulsen og Emil Forsberg frem på den store scene. Hvad endnu mere imponerende er, at de har formået at holde på dem alle, mens spændende spillere som Jean-Kevin Augustin og Bruma er kommet til i løbet af sommeren.

Leipzig er den ukendte faktor i gruppe G og det kan gå begge veje, men hvis det går, som det ellers har gået, når Leipzig er debutanter i en turnering, så lover det bedre end en sydtysk Oktoberfest.

Idealopstilling (4-4-2): Gulacsi – Bernado, Orban, Upamecano, Halstenberg – Sabitzer, Kampl, Keita, Bruma – Augustin, Werner

Hold øje med:
Den nye tilføjelse Bruma bliver enormt spændende at følge, og den 22-årige portugiser har allerede bidraget med klassemål. Det gjorde han også under U21-EM, og han virker som et perfekt match til den ambitiøse klub.

Bud på slutstilling:
1. AS Monaco
2. RB Leipzig
3. FC Porto
4. Bestikas

Gruppe G er muligvis den sværeste gruppe at spå om, og vi tror heller ikke på, at der kommer til at være meget mere end et par point mellem nummer ét og nummer fire. Vi tror dog alligevel på, at AS Monaco og RB Leipzig fortsætter sidste sæsons succes, og med et par fine tilføjelser til to meget spændende trupper, bliver det de to hold, der trækker det længste strå.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik