Fodbold nyheder

Nr. 1 - Cristiano Ronaldo

Af Torsten Brix

Indkast.dk bringer her et kapitel fra "Verdens 100 bedste fodboldspillere" - det handler om førstepladsen, som forfatterne - Werge og Frimann - har givet til superstjernen Cristiano Ronaldo.

Vi så med egne øjne den glæde og stolthed, Cristiano Ronaldo udstrålede dén majaften i hjemlandet Portugal, da han havde været med til at vinde den forrygende Champions League-finale mod Atlético Madrid.

Forståelig stolthed på alle parametre, fordi Real Madrid aldrig havde triumferet uden denne sprintstærke ener. Med straffesparks-scoringen i de allersidste sekunder af finalen nåede Cristiano Ronaldo op på vanvittige 17 mål i de 10 Champions League-kampe, han nåede at spille i turneringen. En rekord, vi har
svært ved at tro på nogensinde kan blive overgået.

Bedriften har været med til at overbevise os om, at Cristiano Ronaldo skal have førstepladsen i denne bog. En placering, vi i øvrigt var meget tæt på at give ham allerede sidste år. Men i år er Cristiano Ronaldo verdens bedste spiller. Vi medgiver, at han ikke viste det ved sommerens VM, men her var han tydeligvis hæmmet af, at han mødte op i Brasilien med store knæproblemer.

Den slags kan ramme selv den allerbedste. Cristiano Ronaldo, der i januar fortjent blev tildelt FIFAs Guldbold, spillede gennem hele sæsonen 2013/14 for Real Madrid nærmest i en liga for sig selv. Alt, hvad han rørte ved, blev til mål: 51 stk. i 47 kampe for at være helt præcis, heraf 31 i La Liga, hvor verdens bedst lønnede fodboldspiller (årsgage ca. 150 mio. kr.) ikke alene sluttede som sikker topscorer, men også modtog Guldstøvlen som symbol på, at han var den mest scorende spiller i de betydende ligaer i Europa. En værdighed, han dog delte med Luís Suárez i hans sidste sæson for Liverpool.

Cristiano Ronaldo er for os at se indbegrebet af en vanvittigt professionel idrætsmand. Han er seriøs i højeste potens, selvtræner hele tiden for at perfektionere sit spil, opfører sig nobelt og holder sig uden for skandalernes og øretævernes holdeplads.

I fodboldmæssig forstand er han eksplosiv, dødboldsfarlig, hovedstødsstærk og altid i bevægelse for at finde lige præcis dén position, hvor han kan komme til en af de afslutninger, han så sjældent misser. Og hans sult efter at score er ikke blevet mindre med årene. Tværtimod!

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik