Fodbold nyheder

Michel Platini - Hvor blev VM-titlen af?

Af Kasper Duelund Jensen

Han var lige ved og næsten, men Michel Platini nåede aldrig at pryde sit CV med fodboldens største hæder. Indkast.dk tager dig med tæt på den franske VM-legende.

Michel Platini var utvivlsomt en af sin generations bedste spillere, hvilket hele tre Ballon d'Or-titler vidner om.

Midtbanegeneralen havde en gloværdig karriere, og selvom han blot formåede at repræsentere tre klubber i form af Nancy, Saint-Etienne og Juventus, så vandt den karismatiske franskmand alt, hvad der var værd at vinde på klubplan. Efter 17 år på fodbold-scenen kunne Platini se tilbage på et fransk mesterskab, en fransk pokaltitel, to italienske mesterskaber, en italiensk pokaltitel og triumf i Mesterholdenes turnering (Champions League, red.).

På trods af sine utallige medaljer - inklusiv en EM-medalje i 1984 - vil Platini for evigt komme til at mangle den fineste af dem alle. Han var godt nok tæt på i to omgange, men VM-trofæet kom aldrig i hus. Manglen på fodboldens største hæder er dog ikke noget, som forringer Platinis status som en af fodboldens sande legender. Hans tekniske kunnen, forudsigelse af spillet og fantastiske målnæse er alt sammen noget, der minder fodboldverdenen om den lykke, som det var at stifte bekendtskab med Frankrigs måske bedste fodboldspiller i historien.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik