Fodbold nyheder

Ferenc Puskás - Spredte magi i Schweiz

Af Kasper Duelund Jensen

Ferenc Puskás var i 1950'erne profilen på et i forvejen stjernespækket ungarsk landshold. Indkast.dk tager dig med tæt på denne VM-legende.

Umiddelbart inden VM i 1954 havde mange eksperter nævnt Ungarn som klare favorit til at vinde turneringen. Årsagen var enkel - Ferenc Puskás. Den dengang 27-årige angriber udgjorde kernen på et ungarsk mandskab, der ikke havde tabt en betydningsfuld kamp i hele fire år. Intet under at holdets kommende modstandere var nervøse.

Ungarn spadserede igennem gruppespillet med storsejre over Sydkorea og Vesttyskland, og Puskás spillede en hovedrolle i begge kampe. Desværre så man på grund af en skade ikke mere til Puskás før VM-finalen, hvor Vesttyskland igen var modstanderen. På trods af et tidligt mål fra Ungarns anfører og en 2-0-føring efter blot otte minutter på uret, så leverede Vesttyskland et flot comeback og vandt kampen med 3-2. Nederlaget var en stor mundfuld for Puskás og co, og 1954-slutrunden i Schweiz forbliver det tætteste, som Ungarn er kommet på VM-hæder.

Puskás emigrerede sidenhen til Spanien, som resultat af den ungarske revolution. Her blev han en stjerne i Real Madrid sammen med Alfredo Di Stefano og mange flere.

Efter turen til spansk fodbold fik Puskás også spansk statsborgerskab, hvilket var grunden til, at han stillede op til VM i 1962 under de spanske farver. Selvom det dog heller ikke blev til fodboldens fineste hæder under slutrunden i Chile, så vil VM-mindet om Puskás stadig leve længe i alle fodboldhjerter.

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik