Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Måske skulle Morten Olsen træne Herfølge

Op til Danmarks meget dårlige kamp mod Italien kom den danske landstræner med en udtalelse om Herfølge. Måske skulle han æde sine ord, efter A-landsholdet nu har spillet ti kampe i 2012 og vundet to.
For de mest flittige læsere af disse linjer kan det vel ikke være nogen hemmelighed, at Indkast.dk længe – jah faktisk siden 2007 – har kunnet se det fornuftige i, at DBU skulle stoppe samarbejdet med Morten Olsen.

Da vi skrev det første gang - for fem år siden - skete det efter en kikset VM-kvalifikation, hvor Danmark kun vandt halvdelen af de 12 kampe, selvom modstanderne var mindre nationer som Albanien, Georgien og Kasakhstan. Senere startede Danmark meget skidt på EM-kvalen 2008, hvor vi igen kun vandt halvdelen af kampene, selvom vi var i pulje med Letland, Island, Lichtenstein og Nordirland.

Udover den åbenlyse pointmæssige krise kritiserede Indkast.dk også A-landstræner Morten Olsen for sin håndtering af holdets åbenlyse mangel på en venstre-back (hvilket stadigvæk ikke er løst), mandskabsbehandlingen og kommunikationen på det danske landshold. Det er præstationer som dem, der fik Indkast.dk til at mene, at Morten Olsen burde udskiftes. Den daværende norske landstræner Åge Hareide var også meget overrasket, da Morten Olsen fik sin tredje chance i VM-kvalifikationen 2010, efter de to sidste var mislykkede.

Efterfølgende kan man vel kortfattet sige, at det næsten virkede komisk med de mange fejl, som det danske landshold efterfølgende lavede under VM-slutrunden i Sydafrika. Simon Poulsens selvmål mod Holland, Christian Poulsens fejlaflevering mod Cameroun og sidst – men slet ikke mindst – Thomas Sørensens rystende præstation i målet mod Japan, hvor han forærede to frisparksmål væk… Selve turneringen blev som bekendt noget skuffende, og efterfølgende var den danske landstræner voldsomt udskældt for valget af spillerne til turneringen. Flere var skadede – eller i bedste fald manglede de meget kamptræning. Også dette fortsætter åbenbart… til kampen mod Italien blev Jacob Poulsen sendt på banen – hans klub mener end ikke, at han er god nok til den næstbedste række i fransk fodbold…

Sommerens EM-slutrunde må også betegnes som en skuffelse, selvom Danmark var placeret i dynamitpuljen, men nok engang var Danmark jo nærmest mest i overskrifterne af de forkerte grunde – for hvordan fan… kan holdets største profil løbe rundt og vise underbukser? Men det er jo langt fra første gang, at Morten Olsens spillere dummer sig stort – af alle de forkerte grunde.

Olsen forsøgte at stramme op på respekten, efter Christian Poulsen legede Mikkel Kessler i kampen mod Sverige, og husk nu på at Dennis Rommedal til den efterfølgende kamp valgte at smide trøjen for at lege ”Nik og Jay”. Derudover har der været slagsmålet med en hotelgæst og presseboycut og masse andet støj på linjen. Seneste eksempel på denne manglende respekt for Morten Olsen kan jo findes i Patrick Mtiligas exit på landsholdet efter kampen i Italien

Så udover de mange åbenlyse fejl på banen har der været alt for meget ”rod” omkring det danske landshold, og nu står det danske landshold for enden af en historisk dårlig periode med Morten Olsen. Selvom Danmark var mere i overtal end lige mange på banen, endte de to kampe mod Bulgarien og Italien med et sølle point. Dette gør sammen med det målløse opgør mod Tjekkiet, at Danmarks VM-chancer næsten er forduftet.

Skulle Danmark slutte på andenpladsen – de indtager i øjeblikket en femteplads ud af seks – kan der vente en endnu større opgave. For tiden kunne en mulig andenplads-modstander for Danmark være Kroatien, Sverige, Norge eller Portugal. Målt ud fra den nuværende form er det svært at se, at Morten Olsens tropper skulle kunne slutte på en af de bedste andenpladser og vinde to play-off kampe mod modstandere som disse.

Dette skyldes ikke mindst, at holdet har manglet ideer og offensive muligheder – med de spillere, der var i truppen. Og det er altså Olsen og Bondes ansvar. Mandag skrev Indkast.dk i disse linjer:

I sidste runde af Superligaen scorede Nicklas Helenius to mål, da AaB besejrede Brøndby med 3-1, men da Andreas Cornelius og Nicolai Jørgensen forlod landsholdslejren, valgte Morten Olsen og Peter Bonde noget overraskende ikke “at ringe” til den høje nordjyde. I stedet blev OB's Emil Larsen og Simon Poulsen fra Sampdoria udtaget. Sidstnævnte blev dermed den fjerde venstreback i truppen, efter han kun har spillet lidt over én kamp for Sampdoria. Men hvorfor skulle Helenius ikke ind i truppen, da to offensive kort forlod den? I tilfælde af, at Nicklas Bendtner skulle blive skadet, vil det betyde, at Kasper Lorentzen skal være den centrale angriber, efter FCN-angriberen har scoret seks mål i de sidste 26 kampe. Olsen siger til MetroXpress:

- Det kan ikke hjælpe noget, at jeg tager en fra Herfølge. Vi kan jo ikke sige, at vi bare skal have en angriber med, for hvad hvis han slet ikke rører bolden.


En udtalelse med kant – eller rettere – lidt provokerende sagt. Selv den sløveste hund foran det danske tv kan vel se, at Morten Olsen og Peter Bondes hold i disse tre kampe har manglet offensive muligheder og ideer. Det er blevet til to mål i tre VM-kvalifikationskampe efter mere end én kamp i overtal MEN MEN MEN… de ti kampe i 2012 for Olsens tropper har kun givet to sejre – mod et dårligt australsk landshold inden rejsen til EM, hvor Danmark slog de underpræsterende hollændere. Taget disse resultater i betragtning skulle Morten Olsen og Peter Bonde måske søge et job i Herfølge…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER