Kresten Mosbæk

Fodboldglæden er tilbage i Aalborg

Lederen skriver: Der er lyse tider forude, klubbens økonomi er i bedring, og på det sportslige plan har så mange spillere efterhånden vist sit værd, at truppen ikke længere kan betegnes som tynd.
Der var spået mørke tider i fodboldelskende Aalborg, før de bolsjestribede drenge åbnede årets Superliga-sæson. Selv i det normalt så optimistiske Nordjylland måtte man erkende, at nedrykningsspøgelset truede mere end nogensinde. Truppens bredde, klubbens økonomi og ligaens styrke var simpelthen en faktor-trio, der skreg af AaB i første division.

Derudover så tre af klubbens største talenter, Lasse Nielsen, Nicklas Helenius, Lucas Andersen, ud til at være i Limfjordens by på lånt tid. Alle vigtige brikker i en ellers smal og profilløs trup, og som Lynge Jacobsen bestemt ikke afviste salg af i sommerens transfervindue.

Efter seks spillerrunder har tingene i den grad ændret sig. For klubben, der var en Tim Janssen-pandebraske fra at rykke ned for to sæsoner siden, spiller lige nu det bedste fodbold, der er set på den nordjyske grønsvær siden mesterskabs- og Champions League-dagene – hvis ikke bedre.

En målscore på 11-1 i de seneste tre kampe mod henholdsvis AC Horsens, FC Midtjylland og OB fortæller alt om et aalborgensisk projekt, der for alvor bærer frugt nu.

Det fodboldmæssige klimaks kommer pudsigt nok som resultat af AaB's finansielle krise-kurs, hvor man i pengenes fravær har været tvunget til at satse på egen avl. Lasse Nielsen, Nicklas Helenius, Lucas Andersen, Kasper Kusk, Mathias Wichmann og Jacob Alhmann er alle spillere, der er slået igennem siden starten på den økonomiske nedtur og de forsvundne Champions League-millioner.

Og de unge drenge har ikke bare fået deres personlige Superliga-gennembrud. De har løftet en af de mest traditionsrige danske klubber fra afgrunden og op til at levere det mest underholdende fodbold i Superligaen lige nu. Spørgsmålet er så, hvor langt det kan række?

For mens man for blot en måned siden snakkede om farvel til Helenius, Andersen og Nielsen, taler mere og mere for, at de også er i Aalborg, når transferklokken har slået. Både Lynge Jacobsen og spillernes seneste udtalelser virke til at pege i retning af en stadig AaB-fremtid for alle parter. Senest i dag, hvor det er kommet frem, at Nicklas Helenius angiveligt har afslået Sporting Lissabon, på trods af at AaB havde accepteret et bud på cirka 14 millioner kroner.

Har Kent Nielsen samme trup at råde over efter den 1. september, kan man måske begynde at drømme om mere oppe nord på. Med et træner-team, der har fundet sit offensive koncept, og unge spillere, der forstår at udføre det til næsten perfektion, er det svært at se, hvorfor AaB ikke skal kunne kæmpe med om de eftertragtede europæiske Superliga-pladser. Og måske lidt til.

I hvert fald er de nordjyske nedrykningstanker forsvundet, og der bliver igen snakket med stolthed i stemmen om de lokale drenge. Der er lyse tider forude, klubbens økonomi er i bedring, og på det sportslige plan har så mange spillere efterhånden vist sit værd, at truppen ikke længere kan betegnes som tynd.

Fodboldglæden er tilbage i Aalborg.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER