Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Allan Baisgaard

4 dage til PL: Arsenals sæson?

Med flere stærke signings forud for den kommende sæson er det store spørgsmål om manager Arsène Wenger endelig kan skabe de resultater, som klubbens fans hungrer efter.
Et tilbageblik
De fleste kender nok Arsenal, som klubben der havde stor succes i slutningen af 1990'erne og starten af det nye årtusinde.

En stor del af succesen kan tildeles den franske manager Arsène Wenger, som ankom til London-klubben i 1996. Med nye taktikker, nye træningsmetoder og stærke udenlandske indkøb lykkedes det franskmanden, at skabe stor succes for "the Gunners" - klubben vandt både Premier League og FA Cuppen i sæsonen 1997, og gentog bedriften i 2001-2002 - derudover nåede klubben UEFA Cup-finalen i sæsonen 1999-2000, men blev besejret af Galatasaray efter straffesparkskonkurrence.

De vandt FA Cuppen i 2003 samt 2005, og vandt Premier League i sæsonen 2003-2004 uden at tabe en eneste kamp på vejen - hvilket har givet "the Gunners" tilnavnet de uovervindelige. Klubben spillede hele 49 kampe i streg uden at tabte en eneste gang. I perioden spillede flere store udenlandske stjerner i klubben, hvor af spillere så som Thierry Henry, Dennis Bergkamp var blandt de største af navnene.

I de seneste sæsoner er det ikke blevet til et eneste trofæ for London-klubben, og mange har stillet spørgsmålstegn ved den tilgang, som Arsène Wenger har haft til transfermarkedet. Klubben har altid været med i kampen om en placering i top fire i Premier League, men har i de seneste sæsoner manglet det sidste.

Efter klubbens store succes i starten af det nye årtusinde, har det været småt med indkøb i samme baner, som tidligere såvel som spillere der har præsteret - mange har undret sig over, at den franske manager igennem flere år har satset på indkøb og udvikling af unge talenter - men hvis man tager et blik på den økonomiske situation, er det meget få klubber, der står så stærke som Arsenal, hvilket betyder, at de må have gjort noget rigtigt på trods af udeblivelsen af trofæer.

Den forgange sæson og fremtiden
Den 21'ende udgave af Premier League står for døren, og det er en sæson, hvor forventningerne til topholdene er skruet yderligere i vejret. Efter en fantastisk afslutning på den forgangne sæson, bliver det spændende at se, hvilke klubber der har evnerne til at slutte i top fire, såvel som hvilke hold der kæmper med om mesterskabet. I sidste sæson blev det en kamp imellem de to Manchester-klubber, hvor City løb med mesterskabet for snuden af Manchester United i sidste spillerunde.

Bag de to storklubber placerede Arsenal sig på tredjepladsen, og afsluttede en forholdsvis god sæson, som desværre blot var endnu en i rækken for den klub, der siden sæsonen 2003-2004 har været uden et Premier League-mesterskab - den manglende succes ses også ud fra præstationerne i de hjemlige Cup-turneringer og Champions League, hvor vi skal helt tilbage sæsonen 2004-2005 for at finde en sejr i FA Cuppen - året efter var man i Champions League-finalen, men tabte.

Sæsonen 2011-2012 var ikke ligefrem kedelig for Arsenal. Klubben mistede tre af sine bedste spillere i form af Samir Nasri, Cesc Fàbregas og Gaël Clichy der alle valgte nye græsgange. Nasri og Clichy tog til Manchester City, mens Cesc Fàbregas vendte tilbage til sin tidligere klub FC Barcelona.
London-klubben fik en af de værst tænkelige starter på sidste sæson, da klubben blev ydmyget hele 8-2 af Manchester United.

På trods af afskeden med flere bærende kræfter lykkedes det dog klubben, at slutte sæsonen på en fornem tredje plads foran Tottenham, hvilket betød at "the Gunners" sikrede sig kvalifikation til Champions League. I den forgangne sæson brugte Arsenal hele 18 forskellige forsvarskonstellationer i jagten på succes, hvilket må siges at være en imponerende statistik taget i betragtning af, at klubben stod uden deciderede back-spillere i dele af sæsonen.

En ny sæson står for døren, og på trods af de seneste sæsoners resultater, er mange Arsenal-fans pludselig optimistiske. Der er både gode og dårlige nyheder til klubben. For anden sæson i træk ser det ud til, at klubbens anfører vil forlade London, og skifte tilværelsen ud med et ophold i en anden klub eller liga. I sidste sæson var det Cesc Fàbregas, og i denne sæson er det hollænderen Robin van Persie - spilleren har været sat i forbindelse med både Manchester City og Juventus, men det ser ud til, at Manchester United kan trække det længste strå i forbindelse med en erhvervelse af den skarpe angriber. Således har "De Røde Djævle" i denne uge bekræftet, at de er i forhandlinger med spilleren.

På trods af en mulig afgang af Van Persie har Arsenal taget tyren ved hornene, og gjort alt, hvad der står i deres magt for at overbevise hollænderen om at blive - van Persie ville væk grundet uoverensstemmelser imellem hans vision om fremtiden for "the Gunners" i forhold til manager Arsène Wenger's ideer for fremtiden. Med stærke indkøb af offensive spillere, har klubben besvaret kritikken fra van Persie ved at handle aktivt på transfermarkedet.

Med indkøbene af Olivier Giroud, Lukas Podolski og Santi Cazorla håber klubben, at van Persie kan se ideerne i investeringerne, og derfor beslutter sig for at blive. Skulle van Persie smutte, er der dog god grund til opmuntring for klubbens fans, eftersom Wenger kræver en god sum penge, for at tage afsked med hollænderen der blot har et år tilbage af sin kontrakt.

Hvad kan man forvente af Arsenal i den kommende sæson?

Det kan være svært at forsøge at spå om London-klubbens muligheder for succes i den kommende sæson, men nedenstående punkter kan være med til at give en indikator af, hvilken retning det kan gå i.

1. Stærkt grundlag for truppen
Klubben har endnu ikke taget afsked med nogle vigtige spillere - de spillere som har forladt klubben indtil videre, har alle enten været i periferien af førsteholdet, eller har været lejet ud - blandt spillerne der er taget afsked med er Manuel Alumunia og Carlos Vela blandt de største navne. På den anden side vender flere spillere tilbage til truppen. Her er Denilson nok en af de mest interessante spillere. *opdateret: Denilson er lejet ud igen for næste sæson*

Med en næsten intakt førsteholdstrup er fundamentet for Arsenal godt. Ved at bibeholde sin nuværende trup, vil der være gode chancer for at harmonien vil forbedres yderligere, mens de tre forstærkninger kan være med til at puste mere liv i konkurrencen om de enkelte pladser.

2. Jack Wilshere's comeback
En ting som især er værd at bemærke er, at mange har glemte tilbagevendelsen af stortalentet Jack Wilshere.

Spilleren var igennem hele den sidste sæson skadet, og mange kommentatorer mener, at spilleren er en af de største talenter i nyere tid i London-klubben - alle er klar over spillerens evner - men den længere skadesperiode kan betyde at det kan være svært at genfinde tidligere tiders store udvikling, men vi tror her på Indkast på, at spilleren vil vise sit værd - med en stærk midtbane bestående af Mikel Arteta og Alex Song, kan det dog være svært at kæmpe sig tilbage på holdet.

Det er realistisk at tro på, at hvis Wilshere kan holde sig skadefri, så vil han igen kunne gøre sig gældende som en af de største talenter i Premier League.

Udover at Wilshere vil være hungrende efter at bevise sit værd, så skal man ikke glemme Alex Oxlade-Chamberlain og Aaron Ramsey der begge er gode bud på spillere, der kan slå helt igennem i næste sæson.

Oxlade-Chamberlain har allerede fået debut på det engelske landshold, mens Ramsey viste gode takter i den forgangne sæson.

3. Det store spørgsmål er...?
Det store spørgsmål for næste sæson er, om Arsenal vil være i stand til at bygge videre på sidste sæsons tredjeplads, som var et imponerende resultat, hvis man tager afgangen af flere vigtige spillere i betragtning - hvis de er i stand til at holde på klubbens bedste spillere, er grundlaget til stede for at de kan blive seriøse bejlere til mesterskabet.

Både van Persie og Song har været rygtet væk fra London-klubben, men hvis begge spillere bliver i klubben står de stærkt.

Igennem de seneste par år har ingen kunne stille spørgsmålstegn ved det talent, som Arsène Wenger har skabt og ladet blomstre hos "the Gunners". På baggrund af rigtigt mange andre ting, har klubben dog ikke leveret de fornødne trofæer, som klubbens fans så inderligt ønsker. Enten skyldtes manglen på succes problemer i de bagerste rækker, skader eller manglen på erfaring - måske endda en kombination af alle tre.

Den kommende sæson kan dog vise sig at blive anderledes, og måske vil klubben igen vise, at man er i stand til at spille med om mesterskabet.

Det er dog vigtigt, at skrive sig bag øret, at holdet står overfor store klubber der alle ser stærke ud grundet investeringer, ny manager eller sågar bibeholdelse af nuværende trup. Af mulige rivaler kan bl.a. Manchester City, Manchester United, Chelsea, Tottenham og Liverpool anses som værende de største.


MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER