Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

5 dage til La Liga: Pep er væk…

I weekenden starter La Liga – og aldrig har der været så stort fokus på en mand, som der ikke deltager… men Jose Mourinho vil sikkert gerne have, at det udvikler til sig til den ”Den gode, den onde og den grusomme”…
Efter fire år i rekordbøger med træneren Pep Guardiola, som sportslig ansvarlig, måtte en bitter Barca-præsident Sandro Rosell meddele, at den forestående sæson blev med Guardiolas højre hånd – Tito Vilanova – som boss.

Rosells valg var modigt, da den forholdsvis ukendte træner står helt uprøvet på den store scene. Real Madrid-træner Jose Mourinho var heller ikke bleg for at konstatere kort efter udnævnelsen af Tito Vilanova, at han ikke kendte nogen ved det navn. Mon ikke den portugisiske træner – igen - forsøgte at skabe noget medieomtale og pressefokus. Denne gang på den uerfarne Vilanova.

Igennem de sidste sæsoner har der været et mediebillede af ”den gode” Guardiola vs. ”den onde” Mourinho. I den kommende sæson vil det sikkert ikke gøre Mourinho noget, hvis han beholder det omdømme, hvis bare Vilanova kommer til at fremstå som ”den uerfarne” … jah eller ”den grusomme”, som den leganderiske italienske spaghettiwestern fra 1966 med Clint Eastwood jo hedder.

Skal Vilanova ikke ende sådan, skal han starte godt. For Barcelona og Real Madrid skal møde hinanden to gange i augusts to Super Cup-kampe, så Barca-sæsonen starter op med voldsomt pres på Vilanova. Han skal simpelthen præstere fra starten, og derfor vil Barcelona heller ikke blive ændret ret meget. Det så Indkast.dk's udsendte ved selvsyn, da Barcelona gæstede Hamburg for en måned siden. Spillestillen i Barcelona i den kommende sæson vil som udgangspunkt blive i en 4-3-3 formation.

I Spanien er navnet ”Pito” slang for tissemand, og skulle resultaterne udeblive på Camp Nou, vil ”Vito/Pito-navnet” helt sikkert blive brugt i den spanske presse. Men udover de føromtalte Super Cup-kampe skal Vilanova straks ændre den dårlige udebaneform fra sidste sæson.

Mens presset er gigantisk stort på den nyansatte Barca-træner, har Mourinhos position i Real Madrid vel aldrig været stærkere. Trods dette sendte masser af rygterne Mourinho tilbage til Premier League, og for aflive disse har han forlænget sin kontrakt med yderligere to år, så den nu løber helt indtil 2016. Mourinho virker klar til sæsonen – og han tager tingene med ”vanlig sindsro”.

Udover kampen mellem trænerne udkæmpes en gigantisk duel mellem de to meget forskellige spilere - Ronaldo og Lionel Messi. Den ene er trendsætter i hårstil – mens den anden altid har haft den samme frisure, og i bund og grund virker til at være ligeglad med, hvordan hans hår ser ud.

Med Messis vanvittige 50 mål i sidste sæson er duellen næsten blevet grotesk. Men argentineren skal også præstere godt på topscorerlisten, for i sidste sæson skulle man langt ned på listen for at finde den næste Barcelona-spiller, imens at Karim Benzema og Gonzalo Higuaín i sidste sæson scorede henholdsvis 21 og 22 mål for ”Kongeklubben”.

Op til ”El Clasico-opgørene” bliver de ofte udstillet, som om disse kampe afgør mesterskabet. Skulle disse seks point være de afgørende af de mulige 114, kræver det, at mesteren har været meget stabil – også på udebane. For mesterskabet vil med stor sandsynlighed havne hos det bedste udebanehold og mest stabile af - Real Madrid og Barcelona.

Skulle et tredje hold blande sig, kunne det være Valencia, der har udskiftet træner Unai Emery med Mauricio Pellegrino. MEN Valencia sluttede altså sidste sæson på tredjepladsen med 39 point op til Real Madrid. På fjerdepladsen sluttede Malaga, der endte med at tabe 14 kampe, hvilket kun var én mindre end stakkels Villarrael, der rykkede ud. Så det er svært at forestille sig, at der skulle komme ”et tredje hold”.

I stedet for Villarreal, Sporting Gijon og Racing Santander har La Liga fået tre ”nye” og kendte klubber - i Deportivo La Courna, Celta Vigo og Valladolid. Førstnævnte slutter sikkert øverst af de tre oprykkere, men det internationale fokus vil være i den anden ende af La Liga-stillingen, hvor øjnene vil være på Real Madrid og Barcelona. Afgørende her bliver hvilket hold, der har mest stabilitet og rammer en god udebaneform, hvem der vinder duellen mellem Ronaldo og Messi samt om den nye Barcelona-træner falder til – for ”Pep er væk”…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER