Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Torsten Brix

Barca2 skaber katastrofal jubilæum

Indkast.dk fulgte Barcelona tæt, da det spanske storhold gæstede Hamburg, men besøget blev en flad oplevelse – selvom der var tale om en 125 års fødselsdag.
- Hvornår sender I Nicklas Bendtner til HSV?

Sådan lyder det fra den næsten tandløse mund på HSV-tilhængeren Dieter Iksanov, netop som 125 års-jubilæriumskamp mellem HSV og Barcelona var slut – eller rettere kampen mellem HSV og Barcelona 2.

For catalonierne var rejst til den nordtyske by uden deres otte EM-vindere – Xavi, Iniesta, Cesc Fàbregas, Pedro, Victor Valdez, Sergio Busquets, Jordi Alba og Piqué. Men værst for de mange tilrejsende fans var sikkert, at Lionel Messi også var blevet i Barcelona. Nyheden om Messis afbud gik som en steppebrand udenfor Hotel Atlantic, hvor spillerne skulle overnatte.

Kort før tirsdag middag ankom Barcelona-spillerne til det eksklusive hotel, og her blev fansene også snydt for en oplevelse. For selvom mange havde ventet i timer i den stærke sol, formåede et talstærkt sikkerhedsopbud at sikre, at spillerne ikke kom i nærheden af fansene. Dette - sammen med nyheden om Messis manglende deltagelse - blev også mediernes fokus i de efterfølgende minutter, da de mindst to tv-kanaler og en håndfuld radiostationer skulle rapportere foran hotellet.

Eftersom Barcelona også var uden David Villa og Carlos Puyol, kunne man vel næsten lave en idealopstilling af manglende Barca-spillere. Det gjorde, at deres startopstilling bestod af Pinto, Alves, Mascherano, Bartra, Adriano, Dos Santos, Alexis, Afellay og B-spillerne - Deulofeu, Espinosa og Sergi Roberto. I pausen kom ni nye spillere på banen – og kun Pinto og Sergi Roberto forblev på banen. Dette skabte tydeligvis frustration hos de tilrejsende Barcelona-fans, der havde forventet sig noget mere.

- Selvom jeg godt vidste, at Barcelona ikke kom i stærkeste opstilling, havde jeg godt nok håbet på, at der var kommet flere profiler med. Vi ville gerne have set Xavi, Iniesta eller Messi osv., og alt fra førsteholdet blev jo skiftet i pausen. Igennem hele kampen manglede de jo hele den offensive del af deres hold, sagde farmand Michael Boritzcius til Indkast.dk, imens de Barcelona-klædte sønner Christian og Felipe kyndigt fulgte kampen.

Bag os havde der gennem hele kampen kommet semi-morsomme kommentarer fra en HSV-fans, der havde drukket alt for mange øl i den ulidelige varme. Den midaldrende mand talte om ”mord”, når der blev begået frispark på HSV-spillerne, mens gæsterne filmede – eftersom Barcelona-lægen ikke medbragte nogen form for narkose – mente han. Kort efter pausen ville den rødmusende mand gerne hjælpe hjemmeholdet, som ifølge ham selv… havde glemt, at de skulle angribe i den anden ende – efter pausen.

I første halvleg kunne man se det kendetegnene ved Barcelonas spil, og selvom spillerne ikke var superstjernerne, havde reserverne et ufatteligt højt niveau. På trods af, at Barcelona brugte spillere fra omkring nummer 10 til 30 i deres trupper, virkede de igennem hele kampen bedre end det tyske Bundesliga-hold. Ganske imponerende og der skal ikke herske nogen tvivl om den nye træner Tito Vilanova hælder til en 4-3-3 formation med farlige kantspillere og meget boldsikre spillere på den centrale del af banen. Flot og unikt…

Sådan forholdt det sig ikke i Hamburg… Pengene er få, og truppen er blevet barberet meget de sidste to sæsoner. Sagt med andre ord, så har sportschefen Frank Arnesen ikke meget gøre med for at forstærke holdet, der i sidste sæson var alarmerende tæt på nedrykningsstregen i store del af sæsonen.

Dette virker til at være glemt på denne festdag, hvor 57.000 tilskuere på det flotte station – Imtech – havde en god aften på trods af Barcelonas mange afbud. Især på ”Nordtribüne”, hvor de mest hårdkogte fans befandt sig. Men hvordan er forholdene egentligt omkring sådan en træningskamp, hvis Barcelona er modstanderen?

Ifølge Sportsbild havde HSV op til kampen fået tilsendt en kæmpe manuel om, hvordan forholdene skulle være. Alt fra hvad der skulle være på de forskellige spilleres hotelværelser til hvor langt græsset skulle være på starttidspunktet. Der var ikke tale om gigantiske krav, men de mange krav gjorde samlet set det til en stor opgave at have besøg af Barcelona – vel at mærke udover de mange euro, som Barcelona krævede for at stille op til sådan en kamp.

I ugen op til kampen vandt HSV en træningsturnering i Østen, som skulle have indbragt 10 millioner kroner, hvilket skulle være tilsvarende de økonomiske krav, som Barcelona krævede. En dyr HSV-fest, der mangler penge – især, når man tager i betragtning, at festen blev en lidt fesen én af slagsen. Den lokale avis Hamburger Morgenpost kaldte direkte kampen for en ”katastrofe”… det mente Dieter Iksanov vist ikke, og han får lov at starte og afslutte artiklen med et smil på læben:

- Er HSV blandt de sidste fem ved jul, bliver Frank Arnesen fyret… - også selvom han henter Bendtner…

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER