Michael Bækgaard

Superliga-rewind (3): AaB på vippen?

Endnu en Superliga-sæson er spillet til ende. Her følger en vurdering af de 12 hold, deres muligheder fremadrettet og sæsonen i sin helhed. Her følger en vurdering af AaB, Silkeborg og Brøndby.
AaB:
På mange måder kunne man jo blot kalde sæsonen ”den bløde mellemvare” for AaB og så som eventuel AaB-fan håbe på, at den hellige gral ellers ville være velforvaret. Men især sæsonens sidste kamp må have efterladt afgrundsdybe rynker i panden på Lynge Jakobsen såvel som træner Kent Nielsen forud for den kommende sæson. Den sønderjyske 5-0-udradering var på ingen måde tilfældig, og den udstillede den manglende bredde i AaB-truppen.

Lynge Jakobsen har ganske vist udtalt, at bredden i truppen af samme grund skal styrkes, men det er også en kendt sag, at aalborgenserne har en skrantende økonomi, hvorfor angrebsprofilen Nicklas Helenius også kan være på vej ud af den nordjyske bagdør. For et hold der i forvejen ikke scorer mange mål, kan det blive dødsensfarligt for nordjydernes fodboldflagskib. Der er bestemt talent i AaB-truppen, men det var der også i Lyngby, der netop er rykket ud af Superligaen, og for den andet kunne man – som nævnt – mod SønderjyskE se, hvad det betød at skulle undvære 3-4 nøglespillere. Det var ikke kønt!

Silkeborg:
De er blevet kæledægger i det ganske danske land. For daværende træner Troels Bechs mange finurlige, halvakademiske fodboldbetragtninger og for holdets optimistiske tilgang til fodboldspillet. Nu er Troels Bech væk, og ind kommer i stedet Keld Brodinggaard, der er rundet af landsholdets fodboldfilosofi og på den led ligner et godt match til Silkeborg. Han skal forsøge at tage Silkeborg skridtet videre og tilføre klubben og holdet den fornødne stabilitet. I denne sæson tabte Silkeborg for eksempel to ud af tre kampe mod HB Køges suveræne nedrykkere – seks point der kunne have skaffet Silkeborg ud i Europa i den kommende sæson.

Silkeborg har en aldersmæssigt godt sammensat trup, og der bliver øjensynligt fuldt og arbejdet ud fra et fast koncept. Om det er nok til at bringe Silkeborg skridtet videre op i tabellen må tiden vise, men der er umiddelbart ingen røde blink eller alarmer tændt i Silkeborg, selvom de – som alle andre mandskaber – også hurtigt kan havne i fedtefadet i den kommende sæson, der potentielt kan blive historisk tæt.

Brøndby:
Det har været en lang, lang sæson på vestegnen – og umiddelbart vurderet kan den næste blive endnu længere. Holdets scorede kun sølle 35 mål i 33 kamp, og det lever naturligvis slet, slet ikke op til Brøndby-standard. Som TV 3's ekspertkommentator Peter Kjær har gjort gældende, skal man dog måske bare til at vende sig til, at der ikke er mere kvalitet i Brøndby-truppen lige nu, at det ganske enkelt er det niveau klubben befinder sig på i øjeblikket. Og at det ikke står til at ændre natten over.

Samtidig er en kulturbære som Mike Jensen angiveligt fortid i klubben, mens Michale Krohn-Dehli også synes at være fortid i den blå-gule trøje, for han har ikke set ud til at være i den rette balance i den seneste halvanden sæson. Der forestår stadig et kæmpe oprydnings- og genopbygningsarbejde ude på vestegnen, og det vil næsten uvægerligt koste på kort og mellemlang sigt. Brøndby-supporterne kan blot håbe på, at det ikke kommer til at koste for meget. Det er jo besnærende, at man vil satse på egne talenter – og dermed også forsøge at undgå, at de forsvinder for en slik og lidt til diverse udenlandske klubber – men det vinder ingen titler i dag eller i morgen. Det er helt sikkert spændende, men ikke misundelsesværdigt, at være i sportschef Ole Bjurs eller træner Auri Skabalius' støvler denne sommer!

Læs vurderingen af henholdsvis FC Nordsjælland, FC København og FC Midtjylland her

Læs vurderingen af henholdsvis Horsens, AGF og SønderjyskE her

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER