Torsten Brix

Millionkamp i 1. Division

Randers-nederlaget til Brønshøj gør sammen med mange nederlag i vinterpausen, at kronjyderne er begyndt at ryste på hånden.
I weekenden tabte Randers til Brønshøj – på et mål af den tidligere Superliga-topscorer Simon Bræmer – og dermed kom der endnu mere spænding i toppen af den danske 1. Division. Nederlaget gør, at Randers nu kun har fire point ned til sammenslutningen Vejle/Kolding, der vandt 4-0 over Hobro.

Esbjergs sidste syv kampe har givet syv sejre, hvilket gør, at de har hele 12 point ned til tredjepladsen og den vildt afgørende Superliga-plads. Så Esbjerg må få den ene oprykningsplads, men hvem tager den anden?

Vejle/Kolding har været ganske forfærdelig, når de ikke har spillet i Nørreskoven. På udebane i denne sæson er det kun blevet til ni point i otte kampe, hvilket er ti point mindre end Esbjerg.

Det er sket, selvom klubsammenlægningen består af flere tidligere Superliga-spillere som Jens Berthel Askou, Steffen Kielstrup, Michael Stryger og Brian Pedersen. Men en af truppens største profiler er faktisk en stille målmand. U-21 landsholdsmålmanden Kristian Fæste lukkede kun 12 mål ind i efterårssæsonen, men ellers er holdets fokus i den anden ende af banen. For spillerne skal forsøge at udføre Nicolai Waels offensive spillestil, hvilket ikke er optimalt, da angrebet er kommet svækket ud af vinteren.

Ud af truppen er norske Rune Ersås og Kim Olsen forsvundet i angrebet, mens erstatningen er lejet i FCK – Søren Frederiksen. Men samlet set en stærk trup – ligesom Randers, der skal yde deres maksimale for at undgå ”Katastrofen”.

Randers er stadigvæk klare favoritter til andenpladsen. Deres trup består af spillere som den formstærke Mads Fenger samt erfarne spillere som Anders Egholm, David Ousted, Jonas Kamper, Ronnie Schwartz, Chris Sørensen, Søren Pedersen, Remco var der Schaaf og Frank Kristensen. Denne trup er som sagt favorit til at tage andenpladsen, og alt andet vil faktisk være en katestrofe. Til B.T. har direktør Jacob Nielsen sagt:

- Vi har aftaler med vores tre hovedsponsorer, så hvis ikke vi rykker op, så bliver beløbet væsentligt reduceret. Men det er da et større millionbeløb samlet set…

Indkast.dk har talt med en kilde, der har stor indsigt i Randers FC, og alene beløbet fra de tre hovedsponsorer menes at være over fem millioner kroner. De tre hovedsponsorer skulle alle give et beløb mellem to og tre millioner, og skulle oprykningen glippe, vil mindst halvdelen af dette sponsorat være væk.

Så det kan ende som et mareridt for Randers, hvis der kommer flere nederlag – som det mod Brønshøj. I vinterpausen er det blevet til nederlag til Silkeborg, OB og Brøndby. Så kronjyderne er begyndt at ryste på hånden – ikke mindst – fordi, at Vejle/Koldings afsluttende kampprogram hedder: Hjørring, AB, Roskilde og Næstved.

Så selvom Randers vil føre med en håndfuld point med fire kampe igen, kan afslutningen blive meget spændende – ikke mindst, når man kigge på konsekvenserne af en manglende oprykning.



MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER