Torsten Brix

1 dag til TL: Med den svenske agent 007

Svensk komettræner skal rejse Lillestrøm, som han gjorde med Elfsborg.
I 2004 blev Magnus Haglund på 31 år cheftræner for Elfsborg, men efter otte kampe havde holdet kun vundet tre kampe, og presset var enormt på den unge træner.

Efter en kamp mod Örebro skulle bestyrelsen i Elfsborg holde møde, og alle forventede en fyring af Haglund, men en 3-0 sejr sikrede lidt arbejdsro, og efterfølgende rejste Elfsborg sig voldsomt. De endte som nummer syv, vandt det svenske mesterskab i 2006 og har siden befundet sig i toppen af svensk fodbold.

En meget stor del af forklaringen på dette skal naturligvis tilskrives træner Magnus Haglund – men inden weekendens liga-start i Norge starter et nyt fodboldeventyr for den svenske træner. Han skal nemlig rejse den tidligere storklub – Lillestrøm.

I de sidste tre sæsoner har Henning Berg forsøgt dette, men det er ikke lykkedes at lave den fremgang som klubben ønskede, og derfor er det noget af et scoop, at Lillestrøm har fået den svenske succestræner til klubben.

Da Haglund blev præsenteret, slog han ærligt fast, at opgaven i Lillestrøm mindede om den, da han overtog Elfsborg på et tidspunkt, hvor de ikke var sluttet i Top 4 i over 20 år. Det kommer Lillestrøm sikkert ikke til i denne sæson, men mindre kan også gøre det – for klubben arbejder med en langsigtet løsning med ansættelsen af Haglund, hvilket træningskampene også har vist.

Stilen er med stor svensk disciplin med arbejdstøjet på. Haglund har allerede svinget pisken over spillerne, der kommer for sent. Det koster nemlig en uges træning – sammen med juniorholdet.

Holdet kommer sikkert til at spille traditionelt 4-4-2 med et meget hovedstødsstærkt midterforsvar bestående af Frode Kippe og Espen Nystuen foran den ny målmand Sead Ramovic. Den 32-årige keeper har tidligere spillet stærkt for Tromsø, og er i stærk konkurrence med den islandske landsholdsmålmand Stefan Log Magnusson.

I den anden ende af banen har Lillestrøm også en stærk islænding i den 21-årige Björn B. Sigurdarson, der går en meget spændende sæson i møde i LSK-angrebet - sammen med den blot 19-årige Fredrik Gulbrandsen, der lavede fire mål sidste sæsons 19 ligakampe.

Men fokus i denne Lillestrøm-sæson vil være på træneren, der inden ankomsten fik et nyt telefonnummer, der slutter på 007. Det er ikke noget tilfælde… for Haglund har ”Licens to impress!”.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER