Torsten Brix

2 dage til TL: Et mesterhold er væk

Mindst otte nye spillere i startopstillingen hos mestrene fra 2008, der kommer til at gå en meget lang sæson i møde.
I 2008 vandt Stabæk det norske mesterskab i fodbold. Efter den sæson, der starter i weekenden, kan holdet meget vel være én af de to hold, der rykker ud af den bedste fodboldrække i Norge. Årsag: Den største trup-udskiftning i norsks fodbolds historie.

Fra mesterskabsholdet er der ikke en eneste stamspiller tilbage. Fra truppen på det tidspunkt er der kun tre spillere – Gromstad, Andersen Aase og Eggen Hedenstad – og de tre spillede kun ganske lidt, som indskiftere, i mesterskabssæsonen.

Så udskiftningen har været massiv. Alene i forhold til efterårssæsonen er der kun tre af de ti markspillere, der spillede mest – tilbage i truppen. Derudover er målmanen Jon Knudsen også væk.

Udskiftninger eller generationsskifte kan være ganske sundt i en fodboldtrup, men Stabæks afgang er simpelthen for meget, og det er oftest sket af økonomiske hensyn. Afløserne, der er kommet til, kommer fra de andre klubbers overskudslager og er derudover også meget unge.

På Stabæks midtbane kommer der til være tre 23-årige spillere, der alle er nye i klubben. De er kommet fra Hønefoss, Start og Lillestrøm – men hverken Adnan Halder, Christer Halder eller Stian Sortevik har den store erfaring, så det kan se noget sort ud.

Angrebet med Mads Stokkelien og Franck Boli er også nyt og meget ungt. Tilsammen er de to angribere bare 39 år, så heller ikke her er der noget tiltrængt erfaring.

At Stabæk skal starte den nye sæson op med otte – måske ni – nyere spillere i startopstillingen kan få sportslige konsekvenser. Alt andet vil næsten være naturstridigt, så mesterskabsklubben fra 2008 kan meget vel ende med at rykke ned.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER